British Airways ve Lufthansa'dan ‘gizemli’ Mısır kararı

British Airways ve Lufthansa'dan ‘gizemli’ Mısır kararı

Avrupa'nın önde gelen iki hava yolu şirketi British Airways ve Lufthansa, Mısır'ın başkenti Kahire'ye yaptıkları uçuşları bir hafta süreyle durdurduğunu açıkladı. Lufthansa sonradan kararını değiştirirken, British Airways uçmamaya devam ediyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiliz British Airways ile Alman Lufthansa, Mısır'ın başkenti Kahire'ye yaptıkları seferleri ani bir kararla peş peşe durdurdu. İki hava yolu şirketinin aldığı kararın, İngiliz hükümetinin vatandaşlarını, Mısır'da havacılık sektörüne dönük terörist eylem riskinin arttığına dair uyarı yapmasının ardından gelmesi dikkat çekti. İngiliz Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, ''Havacılığa karşı artan bir terörizm tehlikesi var. Mısır'dan İngiltere'ye uçan uçaklar için ek güvenlik önlemleri alınmakta.'' denişmişti.

Ne tür bir tehdit olduğunu açıklamadılar

British Airways, ''Yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliği öncelikli. Dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarında güvenlik düzenlemelerimizi gözden geçiriyoruz ve Kahire uçuşlarımızı da bir hafta askıya aldık'' derken, Lufthansa'dan yapılan ilk açıklamda da Kahire uçuşlarının durdurulduğu açıklandı ancak peşinden başka bir açıklama yapılarak uçuşların pazar gününden itibaren devam edeceği kaydedildi. Sadece cumartesi günkü uçuşlarını iptal eden Lufthansa, ne tür bir tehdit bilgisi aldıklarına ilişkinse açıklama yapmadı.



Bu Haber 22.07.2019 - 08:34:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.