British Airways ve Iberia'nın ikram hizmetleri Atilla Doğudan'a emanet

British Airways ve Iberia'nın ikram hizmetleri Atilla Doğudan'a emanet
Türk Hava Yolları ile kurduğu Turkish Do&Co şirketi ile yıllarca THY'nin ikramlarını hazırlayan Atilla Doğudan, şimdi de İngiliz Biritish Airways, Iberi ve Iberia Express'in tüm ikram operayonlarını devralmaya hazırlanıyor.


İngiliz havayolları British Airways ve İspanyol havayolları Iberia ile Iberia Express’in tüm ikram operasyonlarını Türk işadamı Atilla Doğudan’ın sahibi olduğu Viyana merkezli Do&Co devralıyor.

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, 10’ar yıllık anlaşmalara imza atan Do&Co böylece dünyanın en büyük ikram şirketleri alanındaki gücünü perçinlemiş olacak. İngiliz havayolu şirketi ile anlaşmayı duyuran Do&Co’nun önümüzdeki günlerde de İspanyol şirket ile imzaları atması bekleniyor.

British Airways’in Londra Heathrow Havalimanı’ndaki tüm mutfak operasyonunu devralan Do&Co, şirketin İngiltere çıkışlı ikramlarını hazırlayarak uçaklara yükleyecek. Anlaşma 10 yıl geçerli olacak. Tüm mutfak operasyonu Nisan 2020’den itibaren Do&Co’ya geçecek. Do&Co’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

“DO&CO Aktiengesellschaft, British Airways’in Londra kalkışlı uçuşlarında ikram ve dağıtım hizmetlerinin sunulmasına ilişkin açılan ihaleye katıldı. Şirketimiz British Airways’in Londra Heathrow havalimanı kalkışlı kısa ve uzun mesafeli uçuşlarında ikram ve dağıtım ile ilgili verilecek tüm hizmetleri kapsayan ihaleyi kazanmıştır. Böylece 2020 Nisan ayından itibaren başlamak üzere 10 yıl süreli ikram sözleşmesi imzalanmıştır.“


Bu Haber 12.09.2018 - 10:08:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.