Boris Johnson'un tatillerle ilgili açıklaması düş kırıklığı yarattı

Boris Johnson'un tatillerle ilgili açıklaması düş kırıklığı yarattı
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, turizm sektörünün dört gözle beklediği '5 Nisan' açıklamasını yaptı. Ancak açıklama sektörde düş kırıklığı yarattı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yurt dışı tatillerinin ne zaman ve hangi koşullarda mümkün olacağına ilişkin merakla beklenen açıklamasını yaptı.

İngilizlerin 17 Mayıs'tan itibaren yurt dışına tatile çıkabilmesi konusunda iyimser olduğunu belirten Boris Johnson, ancak yurt dışından İngiltere'ye virüs taşınması durumunda karşılaşabilecek zorlukların da ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Johnson, yurt dışı seyahatlerin başlamaso konusunda net ifadeler kullanmadı, topu 12 Nisan'da raporunu açıklayacak olan Küresel Seyahat Çalışma Grubuna attı.

‘’Tarihlere göre değil verilere göre hareket edeceğiz’’

Kabinenin 'Normalleşme Yol Haritası' güncellemesinde ise, dikkat çeken bir ifade kullanıldı. Güncellemede şu ifadelere dikkat çekti:

''Hükümet, sağlık sistemi üzerinde baskı oluşabilecek başka bir vaka artışından kaçınmak için, kısıtlamaların kaldırılmasında ihtiyatlı bir yaklaşım sergileyecek, kısıtlamaları kaldırmak için tarihlere göre değil verilere göre hareket edecektir.

Zorunlu olmayan seyahatler yeniden başladığında, riske dayalı bir trafik lambası sistemi uygulayacağız. Bu, Birleşik Krallık'a dönüşte izolasyona gerek kalmayan yeni bir 'yeşil kategori ekleyecektir. Ancak seyahat öncesi ve seyahat dönüşü test zorunluluğu devam edecek. Bu yeni kategori vakalar, aşılama oranları ve yeni varyantların yaygınlığına göre karar verdiğimiz ülkeleri kapsayacak. Küresel Seyahat Çalışma Grubu, ilerleyen günlerde buna ilişkin detaylar paylaşacak.'' denildi.

‘’Fırsat kaçtı’’

Boris Johnson'un açıklamasında net ifadelerin tarihlerin olmaması, İngiliz turizm sektöründe düş kırıklığı yarattı. Sektör paydaşları, hükümetin Paskalya döneminde turizm sektörüne bir kesinlik sağlama fırsatını kaçırdığına dikkat çekti.

‘’Düş kırıklığı’’

Heathrow Havalimanının CEO'su John Holland-Kaye, ''Başbakanın risk temelli bir yaklaşım için çerçeve duyurusunu memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, aşıların ve testlerin küresel seyahatlerde nasıl kolaylık sağlayacağı konusunda bir miktar netlik sağlıyor. Öte taraftan, kısıtlamalar nedeniyle birbirinden ayrı düşmüş ailelere, yazın tatile çıkmak isteyenleri rezervasyon konusunda cesaretlendirmek, salgın nedeniyle nedeniyle ihracat yapamaz hale gelen şirketlere yardım edecek, netlik sağlayacak fırsat kaçırıldı ve bu bir düş kırıklığı Bilimsel verilerle desteklenen güvenli yol konusunda anlaşmaya varıldığına göre, uluslararası seyahatlerin başlamasına ilişkin net bir çizelgeye ihtiyaç var.'' yorumunu yaptı.

‘’Düş kırıklığından da öte’’

Business Travel Association'ın CEO'su Clive Wratten ise, Johnson'ın açıklamasının hayal kırıklığının da ötesinde olduğunu söyledi. Wiratten, ''Eğer ekonomiyi yeniden başlatacaksak, uluslararası seyahatler ve ticaretle ilgili net bir yol haritasına ihtiyacımız var. İngiltere olarak, hayati tedarik zincirlerini destekleme, sınırların açılmasına öncülük etme ve dijital sağlık sertifikası konusunda dünyaya öncülük etmeliyiz.'' dedi.



Bu Haber 05.04.2021 - 20:56:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.