Booking’e milyonlarca euroluk vergi soruşturması

Booking’e milyonlarca euroluk vergi soruşturması

Dünyanın en büyük online rezervasyon portallarından Booking. İtalya’da 150 milyon euroluk vergi soruşturması ile karşı karşıya.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye’de yasaklı olan Booking.com’a, İtalya’da ödenmemiş 150 milyon euroluk vergi için soruşturma başlatıldı. İtalyan yetkililerin, Booking’in 2013-2018 yılları arasındaki ödenmemiş vergilerden sorumlu olup olmadığını araştırdığı kaydedildi. Şirketin bu döneme ilişkin vergilerden sorumlu olduğu belirlenirse, Booking.com İtalya’ya en az 150 milyon euro vergi ödeyecek.

Booking ‘sorumluluğum yok’ diyor

Soruşturmanın Booking.com aracılığıyla pazarlanan kayıtlı otelleri değil, şahıslar tarafından sitede ilan edilerek kiralanan kayıt dışı mülklerin satışını kapsadığı belirtilirken, Booking.com ise arz sağlayan ile müşteri arasında bir köprü vazifesi kurduğunu ve bu anlamda sorumluluğunun olmadığını ileri sürüyor.

150 milyon euro iyimser bir tahmin

Financial Times’a değerlendirme yapan konunun uzmanı kaynaklarsa, Booking.com’un otomatik olarak vergi ödeyeceği bir sistemin olmamasının genellikle verginin ödenmemesi anlamına geldiğini belirtiyor.

İtalyan yetkililerse, Booking’in ödemek durumunda kalabileceği 150 milyon euronun iyimser bir tahmin olduğunu, miktarın artabileceğini ifade ediyor.

Booking: Bildirimde bulunması gerekenler evlerini kiraya verenler

Booking.com ise konuyla ilgili olarak kendilerine yapılmış bir bilgilendirme bulunmadığını açıkladı. Açıklamada, ‘’Booking.com’un site üzerinden evini pazarlayanlardan aldığı komisyon vergi konusu  ve bu konuda bildirimde bulunması gerekenler de evlerini kiraya verenler’’ denildi.



Bu Haber 25.07.2019 - 17:09:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.