''Bol seçenekli ucuz tatil döneminin sonu gelecek''

''Bol seçenekli ucuz tatil döneminin sonu gelecek''
İngiliz seyahat uzmanı, küresel seyahat pazarında bol seçenekli ucuz tatil döneminin sona ereceğini ileri sürdü.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Küresek seyahat pazarı koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle tarihinin en derin krizini yaşarken, salgın sonrası seyahat pazarının nasıl bir hal alacağı da sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Kimi seyahat uzmanı ise, küresel seyahat pazarındaki ucuz kitle turizminin bitmesinden kaynaklı sarsıntı yaşanacağını düşünüyor.

Travelweekly'nin video-konferansın katılan seyahat uzmanları, pandemiden en çok etkilenecek alanın şehir seyahatleri olabileceğini dile getirdi. Uzmanlar, hava yolu şirketlerinin kapasiteleri pandemi öncesindeki seviyeye getirmek için uğraşacağına ve bunun da fiyat artışlarını beraberinde getireceğine dikkat çekti.

PC Agency'nin CEO'su Paul Charles, temsil ettiği destinasyonların tamamının düşük hacimli ama getirisi yüksek sektörlere yöneldiğini belirtiyor. Charles, açıklamasında şunları söyledi:

3-4 yıla ihtiyaç var

''Sanırım gerçek bir dönüm noktasındayız. Dünyadaki tüm uçakların yüzde 62'sinin yerde olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Hava yolu şirketlerinin 2019 yılındaki iş hacimlerine kavuşabilmeleri için 3-4 yıla ihtiyaçları var. Eğer hava yolu şirketleri amaca ulaşamayıp 2023 yılına kadar hazır hale gelmezse, kime neyi satacağımızla ilgili 3 yıllık zorlu bir süreç yaşayacağız.

Eski fiyatlar ve seçenekler olmayacak

Dürüst olmak gerekirse turizm sektörünün; kimin parasının olduğu, hedef pazarlar ve insanların gitmekten mutlu olduğu yerler ekseninde önemli ölçüde değişeceğini düşünüyorum. Buna bağlı olarak da, önceden karar almamızda etkili olan 'fiyat' ve 'seçenek' olmayacak. Uçmak için çok fazla yer olmayacak, çünkü pek çok yer güvenli olmayacak. Bu sektörün büyük bir sarsıntı içinde olduğunu düşünüyorum.’’

Alan Bowen: En çok şehir gezileri etkilenecek

ATOL Şirketler Birliği Danışmanı Alan Bowen ise, kısa vadede uçak bileti fiyatlarının düşeceğini ancak uzun vadede yükseleceğini söyledi. Bowen, ''Bütün bunların bedelini birilerinin ödemesi gerekecek. Müşteri talebi aniden geri gelmeyecek. Toplu taşıma araçları ve çok fazla ortak alan kullanımından dolayı şehir gezileri gerçek bir sorun olacak.'' dedi.

Gilas Hawke: Öğeneceğiz!

Video-konferansın bir diğer katılımcısı, Cosmos İngiltere CEO'su Giles Hawke ise, misafirlere daha fazla kişisel özel alan sunan tatil seçeneklerinde talebin daha hızlı döneceğini öne sürdü. Seyahatlerin bu yılın sonuna doğru veya 2021 yılında başlamasını beklediğini belirten Hawke, ''İhtiyaç, icatların anasıdır. Öğreneceğiz... Havalimanları bu hijyen ve güvenlik protokollerini nasıl uygulayacağını öğrenecek. Çünkü onlar hava yolu şirketleri için çalışıyorlar ve hava yolu şirketleri onları buna zorlayacak. Nehir gemilerinde işlerin nasıl yürümesi gerektiğini öğreneceğiz. Otobüslerde, metrolarda, trenlerde... standartlar olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Covid-19 testleri havalimanlarında yapılmalı

Paul Charles, havalimanlarının, yolcuların uçağa binmeden önce test yapıldığı nokta olması gerektiğini düşünürken, Alan Bowen ise bunun o kadar kadar olmadığını, ciddi zaman alacağını görüşünü dile getirdi. Bowen, Heathrow Havalimanı'nın patronunun, ''Yolculuktan dört saat önce havalimanına girip bir kilometrelik test kuyruğuna girmek, pek çok insan için tatilden ziyade işkence'' sözünü hatırlattı.



Bu Haber 14.05.2020 - 14:28:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Osman Ekmekçi 16.05.2020 - 01:29

    Müşteriyi bulabilecekmisiniz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.