Boeing'e Max 8 darbesi

Boeing'e Max 8 darbesi

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing, 737 Max 8 kazaları sonrası ilk çeyrekte büyük kar kaybı yaşadı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Peş peşe yaşanan 737 Max 8 kazaları sonrası neredeyse tüm hava yolu şirketlerinin bu uçakları yere indirmesi sonrasında Boeing büyük kar yaşadı. Düşen uçaklarla ilgili hazırlanan raporlarda, uçağın yazılımsal sorununun olduğu ortaya çıkmıştı.

EN AZ BİR MİLYAR DOLARLIK GELİR KAYBINA NEDEN OLDU

2019 yılının ilk çeyreğine ait bilançosunu açıklayan Boeing, hisse başına gelirin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 gerilemeyle 3,64 dolardan 3,16 dolara düştüğünü ve uçakların yere inmesinin şirkete en az 1 milyar dolarlık gelir kaybına mal olduğunu belirtti.

İLERİKİ DÖNEME İLİŞKİN PERFORMANS BİLGİSİ VERMEYİ ERTELEDİ

Şirketin zorlu sürece karşı mücadele ettiğini belirten Boeing CEO'su Dennis Muilenburg, 737 Max 8'lerin güvenlik sorununu çözerek bu uçakları yeniden hizmete döndürmeye odaklandıklarını açıkladı. 737 Max 8'lerin ne zaman yeniden hizmete gireceğinin belli olmadığını kaydeden CEO Muilburg, bu nedenle ileriki döneme ilişkin finansal performanslarına ilişkin bilgi vermeyi erteledi.

GELİRİ YÜZDE 2, KARI YÜZDE 13 DÜŞTÜ

2018 yılının ilk çeyreğinde 2 milyar 477 milyon dolar olan Boeing'in karı, bu yılın aynı çeyreğinde 2 milyar 149 milyon dolara geriledi. Şirketin toplam cirosu ise yüzde 2 düşüşle 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.



Bu Haber 25.04.2019 - 08:51:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.