Boeing'de yeni skandal: Bilmelerine rağmen gizlemişler

Boeing'de yeni skandal: Bilmelerine rağmen gizlemişler
Endonezya'da ve Etiyopya'da 358 kişinin öldüğü peş peşe yaşanan kazalar sonrası tüm 737 Max serisi uçaklarını yere indirmek zorunda kalan Boeing, şimdi de yeni bir skandalla gündemde.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Eski pilotlar açıkladı: Yazılım hatası veriyordu

Boeing'in kazalar yaşanmadan önce 737 Max uçaklarındaki sorunu bildiği ortaya çıktı. Eski Boeing pilotları, uçaklar henüz test aşamasındayken yazılım hatası verdiğini, buna rağmen uçakların servise alındığını doğruladı.

Reuters'in geçtiği bu haber sonrası Boeing hisseleri yüzde 5,7 oranında değer kaybetti. İkinci ölümcül kazanın yaşandığı mart ayında bu yana şirket hisselerindeki toplamda eğer kaybı ise yüzde 18'e ulaştı.

Yerde yatan Max’ların maliyeti 8 milyar dolara ulaşacak

Mart ayınan bu yana yerde olan 737 Max uçaklarından yaşanan kaybın 8 milyar doları aşması bekleniyor. Boeing'in yaşadığı bu kriz sonrası çalışanlara bir email gönderen CEO Dennis Muilenburg 737 Max'ların yeniden servise dönmesi için istikrarlı ilerleme kaydetmeye devam ettiği belirtildi. Mailde, Boeing'in resmi otoritelerle ve araştırma ekipleriyle yakın bir iş birliği içinde olduğu kaydedildi.

Boeing hali hazırda 737 üretimini aylık 42 düşürmüş durumda. Bazı kaynaklar, resmi otoritelerden gelecek izinin gecikmesi durumunda, Boeing'in bu serideki uçakların üretimini tamamen durdurabileceğini belirtse de, şirketin üretimi rekor seviyeye çıkarmayı planladığı ifade ediliyor.



Bu Haber 22.10.2019 - 09:41:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.