Boeing Rusya yaptırımlarını artırıyor
Amerikalı uçak üreticisi Boeing önümüzdeki 20 yıl boyunca Rusya'ya uçak satmama kararı aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyonun ardından Amerikalı uçak üreticisi Boeing, Rusya’ya yedek parça ve uçak teslimini durdurma kararı almıştı. Yaptırımları artırma kararı alan şirket, önümüzdeki 20 yıl boyunca Rusya’ya uçak satmayacağını duyurdu.
Başkan Yardımcısı Darren Hulst, Rusya için "Hedef pazarlarımızın dışında" yorumunda bulundu.
Bloomberg'in haberine göre, Boeing 2041'e kadar 41 bin 200 uçak üretmeyi planlıyor. Geçtiğimiz yıl açıklanan planda bu sayı 43 bin 600 idi. Aradaki farkın büyük ölçüde Rusya'ya satılması planlanan bin 500 civarında uçaktan kaynaklandığı düşünülüyor.
İlgili Haberler

Booking.com davasında Türk oteller için başvuru süresi 15 Ekim'e uzatıldı
Booking'e karşı açılan toplu dava süreci Avrupa genelinde giderek büyürken, bugüne kadar 15 binden fazla otelin sürece kaydolduğu öğrenildi. Tahmini tazminat bedeli 5 milyar euro seviyesinde hesaplanırken, Türk otellerin sürece dahil olması için başvuru süreci 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

Dünya Ekonomik Forumu turizmde en iyi ilk 10 ülkeyi açıkladı: Listeye Avrupa damgası
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2026 yılına ait Seyahat ve Turizm Kalkınma Endeksi'ni yayımlarken; listenin ilk 10 sırasında Türkiye yer almadı.

easyJet'ten Türkiye seferlerine Şampiyonlar Ligi ayarı: Ek uçuşlar konuldu
İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu firması easyJet, Türkiye’de oynanacak olan Fenerbahçe-Liverpool ve Galatasaray-Aston Villa Şampiyonlar Ligi maçları için ek seferler koyma kararı aldı.



%20(2).gif)

