Boeing onlarca 737 Max’ı yere indirdi 

Boeing onlarca 737 Max’ı yere indirdi 
ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, bu seferde uçuş esnasında uçağın gövdesinden bir parçanın kopup yere düşmesi ile gündemde.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Birkaç yıl evvel 737 Max'ın iki varyantının karıştığı ölümcül kazaların ardından yüzlerce uçağı yere indirilen ABD'li uçak üreticisi Boeing, şimdi de uçağın gövdesinden kopup düşen parça ile gündemde. Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 uçağı, kalkıştan 35 dakika sonra, yaklaşık 5 bin metre irtifada, bir pencereyi de içinde alan gövde parçasının kopmasının ardından Portland'a acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Uçakta 171 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.

Olayın ardından ABD, Latin Amerika, Türkiye ve AB dahil olmak üzere dünya genelinde onlarca Boeing 737 Max 9 tipi yolcu uçağı yere indirildi.

ABD'de filosunda en fazla 737 Max 9 tipi uçak bulunduran havayolu şirketleri United ve Alaska Havayolları. Dünya çapında ise Türk Hava Yolları ile Panama'nın Copa Havayolları ve Meksika havayolu şirketi Aeromexico başı çekiyor. 

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD havayolları tarafından işletilen veya ülke içinde işletilen belirli sayıda 737 Max 9 uçağının geçici olarak yere indirilmesi emrini verdi. Yetkililer, emrin yaklaşık 171 uçağı etkilediğini söyledi.


Bu Haber 08.01.2024 - 11:43:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.