Boeing, Max kurbanlarının yakınlarını parayla 'rahatlatacak'

Boeing, Max kurbanlarının yakınlarını parayla 'rahatlatacak'

Endonezya'da ve Etiyopya'da meydana gelen iki ölümcü kazada 346 kişiye mezar olan Boeing 737 Max serisi uçakların üretici Boeing, hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.


Boeing; Endonezya'da 189, Etiyopya'da ise 157 kişinin ölümüne neden 737 Max kazaları ile ilgili kazalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 milyon dolar 'yardımda' bulunacağını açıkladı. Boeing, bu yardımda Boeing çalışanlarının da katkıda bulunabileceğini duyurdu.

Boeing 737 Max kazalarında toplam 346 kişi hayatını kaybetti. Bu da şirketin kişi başına 189 bin dolar ödeyeceği anlamına geliyor. Yapılan açıklamada, söz konusu yardımın şirkete dava açan aile ve kişilere ödenecek tazminatın dışında olduğu kaydedildi.

Boeing'in üst düzey yöneticisi Dennis Muilenburg, yaşanan can kayıplarında dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, ''Kazalarda ailelerini ve yakınlarını kaybedenlere en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Açılan fonla, bu kişilere biraz rahatlık sağlamayı umuyoruz.'' dedi.

TurizmGüncel'in notu: Kaza sonrası BBC'de yer alan haberde Boeing'in Max serisi uçaklardaki yazılım sorundan, modellerin ilk teslimatları yapıldıktan sonra haberdar olunduğu belirtilmişti. Haberde, şirketin başlangıçta söz konusu alarm sistemini standart özellik olarak kontrol yazılımına eklemeyi planlandığını, ancak teslimatlar başladıktan sonra sistemin, tercihli olarak satılan ilave bir gösterge donanımıyla birlikte çalışabileceğinin fark edildiği ifade edilmişti.



Bu Haber 04.07.2019 - 09:01:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.