Bodrum’daki yangın otellerin kapısına dayandı, misafirler tahliye ediliyor

Bodrum’daki yangın otellerin kapısına dayandı, misafirler tahliye ediliyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangında adeta dehşet anları yaşanıyor. Yangın otellere ulaştı, misafirler denizden tahliye ediliyor.

Meşelik Mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangın bölgede bulunan beş yıldızlı otellerin kapısına dayandı.

Bölgede bulunan beş yıldızlı otellerden birinin içine sıçrayan, diğerinin ise kapısına dayanan yangın nedeniyle oteller tahliye ediliyor. Orman tarafındaki şiddetli yangından dolayı misafirlerin deniz yoluyla tahliye edildiği öğrenildi.

Bodrum’daki yangın, saat 14:30 sıralarında Güvercinlik köyü yakınlarındaki Kuyucak mevkiinde bulunan ormanlık alanda başladı. Rüzgarın etkisi hızla büyüyen yangın, turistik otellerin bulunduğu bölgeye yöneldi. Alevlerin tehdit ettiği Titanic ve Lujo otelleri boşaltıldı. Lujo Oteli’ndeki konuklar, teknelerle tahliye edildi.

Bodrum Yangın

Misafirler denizden teknelerle kurtarıldı

Alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor. Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

Rüzgarın etkisi ile büyük bir hızla büyüyen ve beş yıldızlı üç turistik tesisin bulunduğu otellere yönelen alevler kâbus yaşanmasına neden oldu.

Lujo Titanic yangın

Yüzlerce otel personeli yangına bahçe hortumları, damacanalar, kazma küreklerle müdahale ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait 12 itfaiye aracı ile 18 arazöz, 3 iş makinası ile yaklaşık 100 orman işçisinin müdahale ettiği yangının sonlarına doğru 1 helikopter söndürme çalışmalarına katıldı.

Onlarca tekne, bot, jet ski yardıma koştu

Otelleri Bodrum'a bağlayan karayolunun alevler nedeniyle kapanmasından ötürü ekipler uzun süre otele ulaşamadı. Yaklaşık üç bin turist ile 1500‘e yakın otel personeli alevlerden uzak bir noktada toplanırken Güvercinlik, Torba ve Gölköy limanından hareket eden onlarca balıkçı ve tur teknesi, lastik btlar, jet skiler ve sahil güvenlik botları otelin sahiline gelerek turistleri alıp 1,5 mil uzaklıktaki Güvercinlik sahiline ulaştırdılar.

Titanic Yangın

12 kişi yaralandı, karaya çıkanlar baygınlık geçirdi

Alevlere müdahale eden 12 otel perosneli yaralanırken, tekne ve botların kurtardığı turistlerden 16 tanesi baygınlık geçirerek karada bekleyen ambulanslarda tedavi altına alındı. Üç turistin ambulans ile hastaneye kaldırıdığı belirtildi. Bazı turistlerin otelden ayrılırken yanlarına bavullarını aldıkları görüldü.



Bu Haber 29.07.2021 - 17:57:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.