Kayyum atanan Paramount Otel’e ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sezgin Baran Korkmaz hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
Bodrum’daki Paramount Otel (eski adıyla The Plaza Bodrum / Jumeirah / Be Premium) soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şirkete kayyum atanmasının ardından aralarında iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın da bulunduğu 7 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı çıkarıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden Çağlar Şendil, Sinan Görkem Gökçe ve Cihan Ekşioğlu çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Şüphelilerden Şaban Kayıkçı hakkında ev hapsi kararı verilirken, Melike Yüksel ise yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şartıyla adli kontrol altına alındı.
Soruşturma, Ufuk Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye yönelik “acze düşmeden yararlanma” iddiası ve Bodrum Torba’daki otelin üst hakkına ilişkin işlemler üzerinden yürütülüyor.
Savcılık kaynakları, soruşturmanın Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’deki malvarlıkları ve finansal bağlantılarıyla ilgili genişletilerek sürdürüldüğünü belirtti.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri