Bodrum'a uçak seferleri iki katına çıktı

Bodrum'a uçak seferleri iki katına çıktı

Bodrum’da yaklaşan bayram tatiliyle birlikte oteller yüzde 80 doluluk oranına ulaşırken uçak seferleri iki katına çıktı.


Bayram tatilinin yaklaşmasıyla Bodrum’da otellerin doluluk oranları yüzde 80’e ulaşırken 29 Nisan- 8 Mayıs tarihleri arasında iç hatlarda düzenlenen sefer sayısı 24'ten 50 ye çıktı.  Gazete Duvar’dan Selçuk Arslan’a değerlendirmede bulunan sektör temsilcileri artan taleple birlikte bayram da otellerde doluluk oranının yüzde 100’e ulaşacağını ve Bodrum’a 30 binden fazla yabancı turist beklediklerini belirtti.

“1 milyon turistin gelmesini bekliyoruz”

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, talep karşısında memnun olduklarını ifade ederek, Bodrum otellerinde yüzde 100 doluluk beklediklerini söyledi. Bayramla birlikte tatil sezonunun başlayacağını açıklayan Ömer Faruk Dengiz, "Yıllar sonra hayat normale döndü. Bayram öncesinde bakıldığında otellerde yaklaşık yüzde 80 doluluk var. Bayrama kadar her gün, bu oran artmaya devam ediyor. Tatilciler, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeli. Bayramda genel olarak bakıldığında 1 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz. Uçaklarda yüzde 80 doluluk mevcut. İngiltere, Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkelerinden turistler, Bodrum'a gelmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin rezervasyonlarını önceden yapmalarını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

“Sezondan ümitliyim”

Bayramla birlikte hareketli bir sezonun başlayacağını söyleyen Sentido Bellazure Oteli Genel Müdürü Cenk Yalçın ise "Bayram rezervasyonlarımız iyi gidiyor. Mayıs ayında gelecek olan turist sayısı oldukça fazla. Doluluk oranlarımız bayramla birlikte yani mayıs ayı itibariyle yüzde 80 civarında. Rezervasyonların bayram süresi ve sonrası devam edeceğini düşünüyorum. Bu sezondan ümitliyim" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 30.04.2022 - 12:31:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.