Bodrum’a kruvaziyerle gelen turist sayısı belli oldu 

Bodrum’a kruvaziyerle gelen turist sayısı belli oldu 
2023 sezonunda kruvaziyer gemileriyle Bodrum’a gelen ziyaretçi sayısı belli oldu.

Bodrum Cruise Port tarafından yapılan açıklamada, 2023 sezonunda Bodrum’a 101 kruvaziyer gemisinin yanaştığı ve bu gemilerle 102 bini aşkın yolcunun geldiği belirtildi. 

Limandan yapılan açıklamaya göre Bodrum-Kos arası feribot seferlerinde ise, 836 feribot seferi ile, 114 bin 681 yolcuya ve 388 lüks özel mega yata da hizmet verrildi. 

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Direktörü Aziz Güngör, “Turizm sektörünün yükselen yıldızı kruvaziyer turizminde Bodrum Cruise Port olarak, yüksek standartlara sahip alt yapımız ve operasyonel bilgi birikimimizle öne çıkıyoruz. Bu sezon Türkiye’ye ilk defa gelen gemileri limanımızda ağırladık. Önümüzdeki yıl Bodrum’da daha fazla gemi seferiyle, daha fazla yolcu beklediğimizi şimdiden müjdeleyebilirim” dedi.

Türkiye’ye ilk kez gelen gemileri ağırladı

Bodrum Cruise Port, bu yıl Türkiye’ye ilk kez gelen Virgin Voyages’a ait Resilient Lady’i ağırladı. Virgin Voyages’ın filosuna yeni kattığı Resilient Lady, Türkiye’deki ilk destinasyon seçimini Bodrum’dan yana kullandı ve bu sezonda Bodrum'a toplamda 16 kez ziyaret etti. Mystic Cruises’a ait Vasco Da Gama ve Europa gemileri de Bodrum’a ilk kez geldi. Ayrıca Bodrum Cruise Port, Celebrity Cruises'tan Celebrity Apex'i, MSC Cruises’dan MSC Opera ve Sinfonia’yı Ritz Carlton Yacht'tan Evrima'yı ve Regent Seven Seas Cruises'tan Seven Seas Splendor ve Seven Seas Navigator gemilerine de ev sahipliği yaptı.


Bu Haber 16.11.2023 - 10:02:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.