Bleisure travel talebi hızla yükseliyor 

Bleisure travel talebi hızla yükseliyor 
Geleneksel iş gezilerinin yerini iş gezileri ile tatilleri birleştiren 'bleisure travel' almaya başladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Giderek daha fazla sayıda şirket çalışanlarına iş gezilerini tatille birleştirme seçeneği sunuyor. Bu şekilde iş gezisine gidenler toplantı öncesinde veya sonrasında aynı yerde birkaç gün tatil yapıyor. 

Alman Seyahat Birliğine (DRV) bağlı Chefsache Business Travel'a göre bu seçenek iş amaçlı seyahat edenlerin yüzde 89'u için zaten mevcut hale gelmiş durumda.

Çoğu şirket tamamını karşılıyor

İşin ilginç tarafı, 'bleisure travel' söz konusu olduğunda şirketlerin çoğu bütçe konusunda daha cömert davranıyor. Yapılan araştırmaya katılanların yüzde 53'ü, tatille işi birleştiren seyahatlerinin tamamının çalıştığı şirket tarafından karşılandığını belirtirken, yüzde 28'lik kesim ise bir kısmını kendi cebinden ödediğini ifade ediyor.

40 yaş üstü grupta daha yaygın

Bleisure traveldan yararlanan çalışanlar genellikle kampanyalardan da faydalanıyor. 2022 yılında iş ve tatili birleştiren seyahatçilerin yüzde 83'ü bundan faydalandı. Araştırmaya katılanların yüzde 58'i, gelecekte yapacağı iş gezilerinde iş ve eğlenceyi birleştirmek istiyor. İş gezileri ile eğlenceyi birleştirme eğiliminin en yüksek olduğu grup yüzde 70 ile 40 yaş üstü ve ayda iş için en az bir iki seyahat edenler.

Plaj, gezilecek yer, lokal kültür

İş gezileri ile tatillerin birleştirilmesi direkt olarak destinasyonlara bağlı. Araştırmaya katılanların yüzde 44'ü (iş ve tatili birleştiren geziler yapmış), bunu yapmanın en önemli koşullarının plaj, gezilecek yer ve lokal kültür olduğunu belirtiyor. Yüzde 40'lık kesim iş ve tatil gezilerinin birleştirilebilmesi için seyahat sonrası yapılacak acil iş olmaması gerektiğini belirtirken, yüzde 34'lük kesim ise iş gezisi sonrası dinlenme ihtiyacı doğduğunu ifade ediyor.

Bleisure travel motivasyonu noktasında ise yaş grupları arasında farklılıklar bulunuyor. 40 yaş üstü iş seyahatçiler iyi hava koşullarını yüzde 41 ile en iyi motivasyon kaynağı olurken, bu oran 40 yaş altı seyahatçilerde 13 puan daha yüksek. Yüzde 39'luk bir kesim ise iş ve tatili birleştirerek zamandan tasarruf ettiğini belirtiyor.


Bu Haber 15.09.2023 - 07:47:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.