Bir bayram klasiği: 200 tatilci ortada kaldı, acenteci kayıp

Bir bayram klasiği: 200 tatilci ortada kaldı, acenteci kayıp

İzmir merkezli faaliyet gösteren Esila Tur adlı acentenin yüzlerce tatilciyi mağdur ederek kayıplara karıştığı belirtildi.


TurizmGüncel - Özel

Turlar iptal, acente yetkilileri otada yok

200 civarında kişiye Güneydoğu, Göller Yöresi ve Karadeniz turu satan Esila Tur’un (Cem-Ka Seyahat Turizm İnş. Ltd. Şti.) ne sattığı turları yaptığı ne de vatandaşlara paralarını iade ettiği belirtildi.

Seyahat gününden bir gün öncesine kadar yolculara her şeyin yolunda olduğunu ve turların planlandığı şekilde yapılacağını beyan eden şirket yetkililerinin son anda ortadan kaybolduğu, havalimanına ya da otobüs terminaline giden vatandaşların ise rezervasyonlarının yapılmadığını öğrendikleri belirtildi.

Mağdurlar şikayetçi oldu

Acentenin mağdur ettiği kişi sayısının 200 civarında olduğu belirtilirken, mağdurların bir kısmının Whatsapp grubu aracılığıyla iletişime geçtiği ve gerek Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne gerekse polis merkezin giderek Esila Tur ve şirketin sahibi Ramiz Aysel hakkında şikayette bulundu.

Esila Tur ile irtibata geçen bazı mağdurların ‘turumuz iptal oldu, iadeleriniz en kısa sürede yapılacak’ şeklinde yanıt aldığı ancak iadelerin yapılmadığı öğrenildi. Bazı mağdurlar ise, turun yapılacağı belirtilen saatte uçuş bile olmadığını belirtti.

Murat Karabulut: Yasamız çıkmadığı için müdahale edemiyoruz

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız TÜRSAB yetkilileri ise, söz konusu şirketle ilgili bi süredir şikayet aldıklarını söyledi. TÜRSAB yönetim kurulu yedek üyesi Murat Karabulut, Gerek iptal edilen turların iadeleri gerekse rehber ve otel ödemeleri ile ilgili şikayetler geldiğini ancak TÜRSAB olarak yetkilerinin sınırlı olması nedeniyle önlem alamadıklarını söyledi. Karabulut, ‘’Bu işlemin bir nevi para toplama amaçlı yapıldığı yönünde kanaat var. Net sayıyı biz de bilemiyoruz. Bir haftadır bu konunun üstüne gidiyoruz. Hazırlanan yeni kanunda bunun tedbiri var ancak kanunumuz bir türlü çıkmadığı için önlem alamıyoruz. Esila Tur’un sadece 7 bin TL’lik bir teminat mektubu var. Yapılan bir sigorta vr ama o da standart limitli bir sigorta değil. Yasamızın bir an önce çıkması ve bu tür olayların önüne geçilmesi gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.

Binlerce lira kaptırdılar

Esila Tur’un mağdur ettiği mağdurlardan Kadir Ç, Kantar Polis Merkezi’ne giderek Esila Tur’dan ve şirketin sahibi Ramiz Aysel’den şikayetçi oldu. Dolandırıldığını belirten Kadir Ç, davacı ve şikayetçi oldu. Kadir Ç, şirkete 3 bin 198 lira kaptırdığını açıkladı.

Esila Tur’a 3 bin 345 lira kaptıran Gözde İ, isimli mağdur ise, şirkete gittiğinde kapının kapalı ancak ışıkların açık olduğunu söyledi. Daha önceki mağdurların kapıya astığı ‘karakola şikayette bulunun’ yazısını gördüğünü ve kendisinin de Esila Tur’dan ve sahibi Ramiz Aysel’den davacı ve şikayetçi olduğunu söyledi.

Aynısını nisan ayında da yapmış

Mağdurlardan biri ise, “Hatta bir arkadaş havaalanına gittiğinden o şehre o gün uçuş bile yokmuş. Bu adam onlarca hayali tur düzenlemiş kimi uçaklı kimi otobüslü kimi bir hafta kimi 2-3 gün. Yani mağdur o kadar çok ki. Ama en acı olan havaalanına gidip rezil olan arkadaşlar. Bazılarımız 1 gün önce bazılarımız aynı gün iptal edildiğini öğrendik. Ve interneti araştırdığımda bu adam nisan ayında da yapmış benzer şekilde” dedi.

7 bin 200 lirasını kaptırdı

1 Myıs-5 Mayıs arasınaki GAP turu için Esila Tur'a 5 kişi için 7 bin 200 TL ödeme yapan Hatice isimli hemşire ise, 25 Nisan'da satın aldıkları turun iptal edildiğini ve şirketin geri ödeme yapmadığını açıkladı.

TurizmGüncel, konuyla ilgili aradığı Esila Tur yetkililerine ulaşamadı.



Bu Haber 06.06.2019 - 12:14:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Haldun ozkagan 26.07.2019 - 01:21

    Watsapp gruba benide eklermisiniz bende madurum 0535 556 0745

  • Deniz olguner 11.06.2019 - 11:36

    Malesef bizde yeni öğrendik. Balkanlar a gidecektik. Whatsapp grubu var Allah'tan hepimiz bilgileri öğrendiklerimizi paylaşıyoruz. DAHa haberi olamayan bir sürü İnsan var.

  • Fatma Murray 11.06.2019 - 02:03

    Bayram tatili icin hazirliklarimizi tamamlamis 4 Haziran'da cikacagimiz GAP turunu sabisizlikla bekliyorduk ki 2 Haziran saat 11:53'de "mali sikintilar ve gelen haciz nedeniyle turlarimizi gerceklestiremiyoruz" mesaji geldi. Oysa daha bir gun once ucak transferi icin bulusma yeri ve saati teyit etmislerdi. Cok buyuk hayal kirikligi oldu butun magdurlar icin. Seyehat sigortasi yapilan 458 bayram turlari magduru var bunlara ek olarak birde erken reservasyonlar var yil sonuna kadar, kisacasi magduriyet buyuk. Bizlerin herseyi konustugumuz bir WhatsApp toplulugumuz var ve bir de Instegram hesabimiz esila_magdur diye. Yeni haberi olan butun magdurlarimizi guruplarimiza bekliyoruz. WhatsApp numaramiz Instegram hesabimizda verilmistir. Bir taraftanda yasal surecimiz de devam etmektedir. Hepimize gecmis olsun.

  • Cavit BALCI 08.06.2019 - 10:00

    29 MAYIS 2019 gerçekleşmesi gereken büyük gap turunu 3 haziran 2019 ertelediler bizlerde kabul ettik 2 haziran tarihinde bize sms yolu ile turu mali sıkıntılar dolayı yapamayacaklarını ilettiler vermiş olduğum 10500 tl yi en kısa sürede ödeyeceklerini belittiler ama ne zaman verecekleri konusunda her hangi bir tarih belirtmediler biz gurub olarak kantar karakoluna giderek suç duyurusunda bulunduk eğer bir sonuç alamazsak gerekli kanunî girişimlerde bulunarak savcılığa dolandırıcılık için müracatta bulunacağız. Aynı zamanda avukat tutarak haciz işlemleri için mahkemeye müracaatta bulunacağım .toplu olarak avukat tutarsak eğer avukatlık ücretinde daha az miktar ödeme yapacağımızı tahmin ediyorum. Pazartesi günü 10 haziran 2019 tarihinde esila tur acentesine gideceğim her hangi bir gelişme yaşanmazsa kanuni haklarıma müracaat edeceğim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.