Binali Yıldırım'dan İstanbul'a turizm vaatleri

Binali Yıldırım'dan İstanbul'a turizm vaatleri
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da turizmin geliştirilmesi ile ilgili çeşitli vaatlerde bulundu.

2023’TE 22 MİLYON TURİST, 500 BİN ZENGİN TURİST

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, kent turizmi ile ilgili çok sayıda vaatte bulundu. 2018'de 13 milyon turist ağırlayan İstanbul'un 2023'te 22 milyon turist ağırlamasını hedeflediklerini belirten Binali Yıldırım, ''Bu hedef doğrultusunda Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nı hayata geçireceğiz. İstanbul'da turizmi geliştirmek için kruvaziyer limanı gerekli. Yenikapı'da inşa edilecek kruvaziyer limanıyla en az 500 bin üst gelir grubu turist İstanbul'a çekilecek. Limana 8 kruvaziyer gemisi aynı anda yanaşabilecek.'' dedi.

KRUVAZİYERLE 500 BİN TURİST

Yenikapı'da yapmayı planladıkları limanla yıllık cirosu 35 milyar doları bulan küresel kruvaziyer turizmi pastasından alınan payı yaklaşık 1,5 milyar dolara çıkaracaklarını vaat eden Yıldırım, ''İstanbul, Akdeniz bölgesinin önemli kruvaziyer merkezlerinden biri olacak. Galataport kapsamında yapılacak Salıpazarı (Karaköy) Kruvaziyer Limanı da 1,2 kilometrelik alanda modern bir kruvaziyer limanı haline getirilmesiyle yılda 500 bin turisti ağırlayabilecek." ifadelerini kullandı.

AHL, MİLLET BAHÇESİ VE FUAR ALANI OLACAK

İstanbul'a gelen bir turistin ortalama 650 dolar harcadığını belirten Binali Yıldırım, kongre ve fuar turistinin is 1.500 dolar harcadığını söyledi. Yıldırım, ''Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi Fuar ve Kongre Merkezi'ne dönüştüreceğiz. Avrupa'nın 50 milyon ziyaretçiye sahip fuar pazarından yüzde 10 pay alma ve İstanbul'da her yıl 5 milyon fuar ziyaretçisi ağırlamak üzere tasarlanacak alan, 60 yeni fuara zemin hazırlayacak.'' diye konuştu.

Yıldırım, açıklamasının devamında şunları söyledi:

''Burada her yıl 2 milyonu yabancı olmak üzere 4,5 milyona yakın ziyaretçi ağırlanacak. Böylece kent ekonomisine fazladan 3 milyar dolar turizm geliri sağlanacak.

Fuarlar, ihracata yüzde 20 oranında katkı yapıyor. 170 milyar dolarlık Türkiye ihracatının 35 milyar doları bu fuarlarla sağlanıyor. Yeni fuar alanlarıyla gelecek 5 yılda iş turizmine yıllık 5 milyar dolar, kent ekonomisine 9,5 milyar dolar ve ihracata 50 milyar dolar destek hedefliyoruz. Pendik Fuar ve Kongre Merkezi ise 45 yeni fuara zemin hazırlayacak. Her yıl 1 milyonu yabancı olmak üzere 3 milyona yakın ziyaretçi ağırlanacak. Böylece kent ekonomisine fazladan 1.5 milyar dolar turizm geliri sağlanacak."



Bu Haber 02.03.2019 - 10:36:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.