Binali Yıldırım'dan fayton tepkisi: Hayvanlar da canlıdır!

Binali Yıldırım'dan fayton tepkisi: Hayvanlar da canlıdır!
Meclis Başkanı ve AKP İstanbul büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, uzun süredir tartışma konusu olan Adalar'daki faytonlarla ilgili açıklama yaptı.


Meclis Başkanı ve AKP İstanbul büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Adalar'da faytona son vereceklerini belirterek, 'Hayvanlar da canlıdır. Onların hakkını hukukunu korumak insanlar olarak bizim görevimizdir' dedi.

"İnşallah 31 Aralık akşamı itibariyle 39 ilçe+ büyükşehir olarak aziz İstanbulluların güveni ve teveccühünü kazanmış biçimde İstanbul'un geleceği için bismillah deyip başlarız" diyen Yıldırım, "Şu ana kadar partiler tarafından açıklanan iki aday var. Birisi Cumhur İttifakı'nın diğeri de diğer ittifakın adayı Ekrem İmamoğlu. Kendisine hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum" dedi.

Adalar'daki faytonlarla ilgili olarak, "Bu rezilliğe son vereceğiz, her şey para değil" ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları söyledi:

"Hayvanlar da canlıdır. Onların hakkını hukukunu korumak insanlar olarak bizim görevimizdir. Hayvanların bu şekilde ticari amaçlı kullanılmasını tasvip etmiyoruz uygun bulmuyoruz. Büyükada, diğer adalar son yıllarda çok fazla ziyaretçi alıyor. Buna rağmen oradaki at sayısı azaldı. Hatta öyle ki günün üçte ikisinden fazla bu atları maalesef kullanma yoluna gidiyorlar. Bunun insani bir yanı yok. Buradaki sorunlar neyse oradaki faytoncularla, esnafla görüşülerek bu rezilliğe bir son vereceğiz. Her şey para demek değil, her şey ticaret demek değil. Önemli olan insanların nasıl hak ettiği yaşam şartları varsa, her türlü canlının da aynı şekilde hakları vardır"



Bu Haber 04.01.2019 - 16:13:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • tahir 07.01.2019 - 02:45

    2019 Nobel Biyoloji Ödülü için ''hayvanlar da canlıdır'' keşfiyle bilim dünyasını sarsan Binali Yıldırım ismi öne çıkıyor...

  • yelda karaca 07.01.2019 - 02:22

    Kesin bilgiyse yayalım.:)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.