Bill Gates havacılık sektörüne giriyor

Bill Gates havacılık sektörüne giriyor
''Bir iklim felaketinden nasıl kurtuluruz'' ismiyle kitap yayınlamaya hazırlanan Bill Gates, dünyanın en büyük özel jet operatörünü satın almak için ihaleye girdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İklim ve çevre konularında sık sık uyarılarda bulunan, dünyanın en zengin sermayedarlarından Bill Gates, havacılık sektörüne girmeye hazırlanıyor. Bill Gates'in servetinin çoğunu yöneten Cascade Investment'ın, dünyanın en büyük özel jet operatörü Signature Aviation'ı satın almak için ABD'li özel sermaye şirketi Blackstone ile iş birliğine gittiği açıklandı. Bill Gates'in Blacstone ile birlikte 3 milyar poundluk bir ihale savaşına girdiği kaydedildi.

Yılda 1,6 milyon özel uçuş gerçekleştiriyor

The Guardian'da yer alan habere göre, 134 milyar dolarla dünyanın en zengin isanlarından biri olan Bill Gates'in, Blackstone ile birlikte, yılda 1,6 milyon özel uçuş gerçekleştiren Signature Aviation'ı satın almak için teklif verdiği belirtildi. Haberde, Cascade'nin halihazırda Signature Aviation'ın yüzde 19 hissesine sahip olduğu da ifade edildi.

Yolcu başına 40 kat daha fazla karbondioksit yayıyor

Lund Üniversitesi akademisyenlerinin yaptığı araştırmaya göre, yılda ortalama 59 özel jet gezisi yapan Bill Gates, 200 bin milden fazla yolculuk ediyor ve çevreye 1.600 ton karbondioksit yayıyor. Araştırmacılara göre, özel jetler ticari uçaklardan yolcu başına 40 kat daha fazla karbondioksit yayıyor.

‘’Zevkli bir suç’’

Sık sık çevre felaketi ile ilgili konuşan ve bu konuda kitap yayınlamaya hazırlanan Bill Gates, 'özel jetlerin karbon ayak izlerine' ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Bill Gates, daha önce özel jetlerle ilgili olarak, ''Özel jete sahip olmak zevkli bir suç'' demişti.



Bu Haber 11.01.2021 - 10:07:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.