Biblio Globus, Tez Tour ve Kilit Global bu yıl kaç turist getirecek?

Biblio Globus, Tez Tour ve Kilit Global bu yıl kaç turist getirecek?
Kilit Global Genel Müdürü Meşih Yetiş, 2015 sezonunu ve Kilit Global'in çalışmalarını TurizmGüncel için kaleme aldı. Sezonun kötü gittiğine ve riskler bulunduğuna değinen Yetiş, özellikle son dönemde Almanya'da ciddi kayıplar yaşnamya başladığına dikkat çekti. Yetiş, Kilit Global'in bu yıl partnerleri Biblio Globus ve Tez Tour ile birlikte Rusya'dan 800 binden fazla yolcu getireceğini de kaydetti.


TurizmGüncel

İşte Melih Yetiş'in kaleminden 2015 sezonu ve Kilit Global'in durumu:

Turizmdeki umutsuzluk rüzgarları ardından sis bulutlarının dağılır gibi gözükmediği bir süreçte, uzun süredir Rusya pazarında yaşanmakta olan sıkıntılı sürecin ülkemizde yaşanan siyasi belirsizlikler ve çatışma ortamının geri gelmesi ile birlikte kısmen daha iyi ve istikrarlı devam etmekte olan Almanya pazarında da iyiye giden sürecin yerini karamsar bir tabloya bırakmakta olduğunu gözlemlemekteyiz bu aralar.

AVRUPA'DA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

2015 sezonunun ilk yarısını zor da olsa geçen seneye göre turizmin tüm aktörlerinin müthiş çaba ve fedakarlıkları ile kısmen birkaç puanlık artışla kapattık. Almanya pazarında iyi bir noktada tamamladık ve sezonun artık son çeyreğine geçmiş olduğumuz bu günlerde yaşanan siyasi ve çatışma ortamı, Avrupa yazılı ve görsel medyasında devamlı Türkiye aleyhine oluşan yayınlar ve algı ile olumlu rüzgarlar yerini son bir haftadır Almanya pazarında haftalık rezervasyon girdilerinin yarı yarıya azalmasına neden oldu. Ülkemizde son birkaç senedir daha sakin bir siyasi iklim ve çatışmasızlık ortamı turizmde özellikle Avrupa pazarlarında etkisini olumlu anlamda göstermişken, şimdi maalesef rüzgar tersine dönmüş durumdadır. Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi ülkemiz turizmi için son derece önem arz eden pazarlarda son birkaç haftadır yaşanan rezervasyon gerilemeleri ile birlikte iptallerin de olması, yüksek sezon içinde bulunduğumuz bu ayda ve özellikle Almanya pazarı için son derece önem arz eden eylül ve ekim aylarında ve akabinde devam etmekte olan Kış EB satış dönemlerine sıkıntı ve endişe yaratmaktadır.

TAM DA UÇAK PLANLAMALARI ÖNCESİ

Endişe edilmesi gereken bir başka husus ise bu dönemlerde Avrupa tur operatörlerinin 2016 senesi ile ilgili uçak planlama ve stratejilerine karar verecekleri bir dönemde böyle siyasi çalkantıların ve sıkıntıların yaşanması tüm turizmcileri daha da bir karamsar noktaya itmektedir.

BIBLIO GLOBUS VE TEZ TOUR 800 BİN YOLCUYU AŞACAK

Yaşanan tüm bu belirsizliklerin ve karamsarlıkların yanı sıra aslında Turizmde olumlu gelişmelerin de yaşanmakta olduğu bir dönemden de geçmekteyiz. Kilit Global bünyesinde Rusya pazarı yeniden bir toparlanma sürecinde ve gerek Biblo Globus ve gerekse Tez Tour markaları ile böyle zor bir senede gerçekten çok iyi bir satış performansı göstermekteler. Gözüken bu pazarda gerek marketing ve gerekse finansal alanlarda yapılan doğru stratejiler ve yapılanmalarla sezon sonu itibarı ile her iki marka ile birlikte 800.000 kişiyi aşan bir volüm yapılacak gibi gözükmekte ve bu da bunca sıkıntıların arasında bizleri iyimser düşünceye sevk etmektedir. Kilit Global bünyesinde yer alan Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Makedonya vb Balkan ülkeleri ile birlikte Litvanya, Letonya, Estonya vb Baltık ülkelerinde de çok ciddi büyüme potansiyeli birzleri önümüzdeki seneler için yine umutlandırmakta.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL ALMANYA HEDEFİ 500 BİN

Bünyemize yeni katılan Alltours markamız la birlikte uzun vadeli planlamış olduğumuz ve içinde yaşanmakta olan ciddi rezervasyon kayıplarının yaşanmakta olduğu bu döneme rağmen sezon sonu itibarı ile başlatacağımız marketing çalışmaları ve uçak kapasite arttırma altyapımız ile birlikte önümüzdeki sene 500 bin paxlara yaklaşan bir realizasyonu  Almanya da hedeflemekteyiz.

ENSEYİ KARARTMAYALIM

Kısaca evet Turizmde zor bir sezon yaşamaktayız ve önümüzdeki sezon da o kadar iyimser gözükmese de, sektörde yine de olumlu ve iyimser ivmeler ve gelişmeler de olmakta. Bu nedenle hep karamsar olmaya da gerek yok. Biz turizmciler kriz politikaları içerisinde uzun seneler yoğrulduk ve kriz yıllarında başarı ile çıkmanın yöntemlerini de bulduk hep bir şekilde; o halde enseyi karartmaya gerek yok.

Güzel cennet ülkemiz de zor bir süreçten geçerken pozitif enerjilerimizi birleştirelim ve yolu sevgiden geçen herkes ile turizm yolunda yollarımız kesişir ön görüsü ile; her şey güzel olacak inşallah diye diyelim.

 


Bu Haber 07.08.2015 - 17:35:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.