Biblio Globus satılıyor, işte şirketin yeni sahibi
Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden Biblio Globus'un çoğunluk hissesinin el değiştireceği belirtiliyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Biblio Globus'un hisselerinin yüzde 75'ini, JSC Sheremetyevo Havalimanının sahiplerinin alacağı belirtildi.
İyi niyet anlaşması imzalandı
Rus medyasında yer alan haberlere göre, satın almaya ilişkin niyet anlaşması imzalandı ve rekabet kurumuna başvuruda bulunuldu. Havalimanının Halkla İlişkiler Müdürü Anna Zakharenkova, satın alma işleminin eylül ayının sonunda tamamlanacağını açıkladı. Ancak, satın almanın mali şartlarına ilişkin bilgi verilmedi.
Kurulduğunda iç turizmde en büyük şirketti
Yulia Tugolukova, yüzde 100'ü kendisine ait olan Biblio Globus'u 1994 yılında eşi Alexander Tugolukov ile birlikte kurdu. Şirket kurulduğu dönemde ülkenin iç turizm alanındaki en büyük turizm şirketi olarak biliniyordu.
Tugolukova şirketin başında durmaya devam edecek
Tugolukova'nın, satıştan sonra da şirketin yönetim kurulu başkanlığına devam edeceği ileri sürüldü. Tugolukova ailesinin işten tamamen çekilmeyeceği, küçük bir hisseyi elinde tutmaya devam edeceği ifade edildi. Satış işlemiden elde edilen gelirlerin ise otel projeleri geliştirmek için kullanılacağı belirtildi.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Rusların yılbaşı tatil tercihinde ilk 5 belli oldu
Ruslar yılbaşı tatili için şimdiden program yapmaya başlarken; tatil planlarında Tayland, Türkiye ve Çin ön plana çıktı.

2026'da dünyanın en iyi havayolu şirketleri listesi açıklandı! THY kaçıncı sırada?
2026 Dünya Havayolları Ödülleri listesi açıklandı. 2026’da dünyanın en iyi havayolu firması Singapore Airlines seçilirken, Türk Hava Yolları (THY) genel sıralamada 5’inci oldu.

BM'den 2026 yılı turizm beklentilerinde aşağı yönlü revize
BM Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism), 2026 yılı uluslararası turist varışı büyüme tahminini yüzde 3-4 seviyesinden yüzde 1-2 seviyesine çekti.


%20(2).gif)

