Besa Grubu'nun mühürlü otel inşaatına Erdoğan'dan ziyaret

Besa Grubu'nun mühürlü otel inşaatına Erdoğan'dan ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ruhsatsız, izinsiz ilave inşaat ve dolgular olduğu gerekçesiyle mühürlenen Besa Grubu'nun Bodrum'daki villa, rezidans ve otel projesi inşaatını havadan inceledi.


Bayram tatili için Muğla-Marmaris'e giden Erdoğan, bir süredir tartışmalara neden olan Besa AŞ’ye ait 150 dönüm arazi üzerine kurulu yapıyı inceledi. Erdoğan’ın helikopterle izlediği inşaata Bakanlar Kurulu'nun izniyle başlanmış, kaçak yapı olduğu için yapılan şikayet üzerine mühürlenmişti.

Cumhuriyet'in haberine göre, Ankara Ticaret Odası eski Başkanı olan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Salih Bezci’ye ait olan Besa Grup'un, söz konusu otel projesi için denizi doldurması tepki çekmişti. Vatandaşların şikayeti ardından inşaat, "kaçak ve ilave yapı ile izinsiz deniz doldurma" sebebiyle durdurulup mühürlenmişti.

Bölgedeki ağaçlar ve yeşil alan tamamen yok olurken, Bodrum yarımadasında kalamar üreme merkezi olan alanın da yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu söyleniyor.

Kaçak yapı olduğu için mühürlenen otel inşaatının geçen hafta firma tarafından lansmanının yapılması da tepki çekmişti.



Bu Haber 14.08.2019 - 08:27:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Adem Kilic 14.08.2019 - 02:56

    Tam bir rezalet, yasal olmayan işleri legalleştirmeyi belki Erdoğan şahsen kendine yakıştırabilir ama o oturduğu makama bu yakışmaz, bunu yapamaz. Yine söylüyorum ki korkmayın bunu yayınlayın, gitti ise TAM BİR REZALET..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.