Beş yıldızlı lüks otel için ihtiyati haciz kararı
Mahkeme, Paramount Otel için Unico Sigorta ve SBK Holding aleyhine ihtiyati haciz kararı verdi.

Paramount Otelin ilk sahibi Atilla Uras’ın kızı Yasemin Uras, mirasçısı olduğu Ufuk Turizm şirketinin hisselerinin Finsolvent adlı şirkete devredilmesine karşın parasının ödenmediğini belirterek, İstanbul 19. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 2019 yılında dava açmıştı. Bu davayı kazanmış ve mahkeme 15.4 milyon dolar ödenmesine karar vermişti. Ödeme yapılmayınca da haciz kararı alınmıştı.
İptal davası açtı
Duvar’dan Bahadır Özgür’ün haberine göre Uras ayrıca, devrin muvazaalı olduğunu da belirterek hem bu işlemin, hem de otelin üst kullanım hakkının devrinin iptali için de SBK Holding ve Unico Sigorta aleyhine 2021 yılında iki dava açtı. Her iki dava birleştirildi. 10 Eylül 2021 günü İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada da ara karar verildi.
“Hakkın elde edilmesi zorlaşacak”
Mahkeme kararında, “Mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme halinde hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşması ya da tamamen imkânsız hale gelmesi, ciddi zarar doğması ihtimaline karşı, dava konusu otelin üst hakkı ile Ufuk Turizm İşletmeleri hisselerine ihtiyati haciz konulmuştur” denildi.
Böylece mahkeme Unico Sigorta’nın otelin üst kullanım hakkını, SBK Holding’in de Ufuk Turizm’deki hisseleri devretme veya satmasını engelleyecek kararı almış oldu.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

TÜROB Başkanı Eresin'den sektörle ilgili dikkat çeken sözler: Sorun doluluk değil karlılık
TÜROB'un aylık bilgilendirme toplantısı İstanbul'da yapıldı. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, doluluk oranlarının geçen yılın üzerinde olduğunu belirtirken; sektördeki asıl sorunun karlılık olduğunu söyledi.

TUI Airline 25 yeni rotayı yaz programına ekledi
TUI Airline, 2027 yaz dönemine ilişkin uçuş programını açıkladı. Kapasitenin 2027’de yüzde 4,6 oranında artması beklenirken, yeni program kapsamında Avrupa genelinde 25 yeni rota açılacak.

Rus turistler en çok parayı Türkiye'de harcadı! ATOR verileri açıkladı
Rus turistlerin 2026 yılı Mayıs-Eylül dönemi arasında satın aldığı en pahalı turlar açıklandı. ATOR tarafından açıklanan verilere göre 10 kişilik aralarında 2 de çocuğun bulunduğu grubun Antalya’da yaptığı 27 gece konaklamalı tur, uçuş dahil 30 milyon 375 bin ruble (yaklaşık 365 bin dolar) tuttu.



%20(2).gif)

