Berat Albayrak'tan turizm ve Mehmet Nuri Ersoy açıklaması

Berat Albayrak'tan turizm ve Mehmet Nuri Ersoy açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı televizyon programında ekonomi ve turizmle ilgili açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel

CNN Türk yayınına katılan Berat Albayrak, ağustos ayı ile birlikte turizmde kıpırdanmaların başladığını söyledi. Turizm ve yeme-içme gibi sektörlerin 'dokunuşa' ihtiyacı olduğunu söyleyen Albayrak, turizmle ilgili, ''Vergi ve destekler noktasında çalışmalar yaptık. Küçük dokunuşlarla devam edeceğiz.'' dedi.

''İki öğrenci gibi aynı sırada oturuyoruz''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la her gün görüştüğünü söyleyen Berat Albayrak, ''Kendisini de zaten geçmişten tanımıyordum. Yan yana 2 öğrenci aynı sırada oturur ya, biz de yan yana oturuyoruz. Güzel bir elektriğimiz var. İstihdam ve döviz geliri noktasında turizm önemli.'' diye konuştu.

''Tabi, yılı sıfır görüyoruz''

Sonraki sürecin yıl sonu planları olduğunu ifade eden Berat Albayrak, ''Konuştuk bugün de… Çok ciddi şeyler planlar tartışıyoruz. Önümüzdeki ağustos, eylül, ekim, kasıma kadar süreç var. 12 aya turizmi yayma… Hangi destekler gerekli… Son dönemde attığımız adımlardan biri turizmle ilgiliydi... Belli tahminleri var. Döviz gelir noktasında. Tabii yılı sıfır görüyoruz ama ben 3-4 ayın beklentimizi pozitif etkileyecek bir nokta olacağını düşünüyorum. Kayıp yıl olarak aldık. Pozitif etki de olacak inşallah. '' dedi.

Almanya'ya üstü kapalı gönderme

Berat Albayrak konuşmasında iki önemli noktaya dikkat çekti. Bunlardan biri TL'nin değer kaybı, diğeri ise üstü örtülü olarak Almanya'ya yapılan göndermeydi. Albayrak (muhtemelen Almanya'yı kast ederek), ''Akdeniz’e ayağımızı atamayacağız. Böyle bir şey olur mu ? Bir ülke geliyor turizmle ilişkili süreci bunla ilişkilendiriyor. Sizi açarız vatandaşlarımızın gelmesine Doğu Akdeniz’den çekilin'' ifadelerini kullanırken, TL'deki değer kaybı ile ilgili ise "Biz diyoruz ki turizmin gelmesi için, ihracatçı için benim para birimim daha cazip olsun, daha rekabetçi olsun.'' diye konuştu.



Bu Haber 13.08.2020 - 09:18:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.