Berat Albayrak, bütçe sunumunda turizmle ilgili ne dedi?

Berat Albayrak, bütçe sunumunda turizmle ilgili ne dedi?
TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı. Bütçe sunumunda kouşan Berat Albayrak, dengeleme sürecinde turizmin önemine dikkat çekti.


2019 yılı bütçesini sunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, küresel ekonominin 2017 yılında üretim, yatırım ve uluslararası ticarette güçlü bir performans geliştirdiğini söyledi. Küresel ekonominin 2018 yılına da güçlü başladığını belirten Albayrak, ''Ancak kısa vadeli risklerin belirginleşmesiyle yılın ortalarından itibaren göreceli bir ivme kaybı yaşamaya başladı.'' dedi.

İvme kaybının gelişmekte olan ülkelerde farklılaşan büyüme performanslarından kaynaklandığını öne süren Albayrak, artan jeopolitik riskler ve sıkılaşan finansal koşullara dikkat çekti.

''DARALMAYI İHRACAT VE TURİZMLE DENGELEDİK''

2018 yılının III. çeyreğinde kur ve faizdeki dalgalanmayla birlikte dış finansman imkanlarının azaldığını ve yurt içinde talebin düştüğünü ifade eden Albayrak, ''İç talepteki daralmayı mal ihracatı ve turizmdeki güçlü performansla dengeledik ifadelerini kullandı.

''CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELEN TÜRKİYE...''

Türkiye'ye turist sayısının ve Türkiye'nin elde ettiği turizm gelirinin arttığına değinen Berat Albayrak, bölgede bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye'nin önümüzdeki dönemde bu rakamları daha da yukarı çekeceğini kaydetti.

Sert süreçlerde Türkiye'nin ekonomide yumuşak geçiş sağlayıp kontrollü bir yol izleyebildiğini belirten Albayrak, ''Bu dönemde yurt içi talep büyümeye sınırlı katkı verirken ihracat ve turizm gelirlerindeki güçlü görünüm ve zayıf ithalat nedeniyle net dış talep büyümeye güçlü bir katkı sağladı.'' dedi.

''İHRACATA, TEKNOLOJİYE VE TURİZME AYRILAN KAYNAKLARDA KESİNTİ YAPMADIK''

Berat Albayrak konuşmasında ayrıca, ihracata, teknoloji üretimine ve turizme ayrılan kaynaklarda temel olarak kesinti yapılmadığını öne sürdü.



Bu Haber 11.12.2018 - 09:16:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.