Bentour'dan İsviçre'de görkemli 100. yıl kutlaması

Bentour'dan İsviçre'de görkemli 100. yıl kutlaması

Cumhuriyet’in 100. yılı, İsviçre’de düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları, 1 Kasım 2023 tarihinde İsviçre‘de binden fazla davetlinin katıldığı bir konserle kutlandı.

Türkiye Bern Büyükelçiliği ve Türkiye Zürih Başkonsolosluğu tarafından Bentour sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, ünlü şef Howard Griffiths yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Türk müziklerini Avrupa besteleriyle harmanlayan eserlerden oluşan bir seçkiyle sahneledi.

Gecenin solo sanatçısı, ünlü Türk piyanist Can Çakmur'du.


Gecenin ana sponsorlarından biri olan Bentour Reisen, Türkiye ile olan güçlü bağlarını bir kez daha gösterdi. Yıllardır kültürel alışverişi teşvik eden ve Türkiye´de tatilcilere unutulmaz deneyimler sunan Türk tur operatörü, iki yıldır bu projede yer alarak, Türk kültürüne ve tarihine olan bağlılığını bir kez daha vurgulamış oldu.

Ayrıca gecede, Ferit Tüzün´den Türk Kapriçyosu, Dmitri Schostakowitsch´in "Piyano Konçertosu No:2 Fa majör, Op.102", W.A. Mozart´dan "Saraydan Kız Kaçırma" opera uvertürü, Cemal Reşit Rey´den Enstantaneler ve Ulvi Cemal Erkin´den “Köçekçe senfonileri düzenlendi.



Bu Haber 03.11.2023 - 08:50:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tebrikler

    03.11.2023 - 12:48

    Tebrikler Bentour.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.