Bentour Almanya'da en çok satılan Türk destinasyonlarını açıkladı

Bentour Almanya'da en çok satılan Türk destinasyonlarını açıkladı

Bentour, Almanya’da 2023 yaz sezonunda en çok talep alan Türk destinasyonlarını açıkladı.


Bentour tarafından yayınlanan verilere göre 2023 yaz sezonunda Alman turistler Antalya’da yüzde Bentour tarafından yayınlanan verilere göre, şu ana kadar yapılan 2023 sezonu satışlarında Antalya bölgesinde en fazla rezervasyonu yüzde 44,1 ile Side aldı. Side’yi yüzde 25,7 ile Lara, yüzde 15 ile Belek,  yüzde 11,5 ile Alanya ve yüzde 3.8 ile Kemer takip etti. 

Raporda daha önceki dönemlerde Lara ve Belek bölgelerine rezervasyonun yoğunluklu olduğu fakat 2023 yılında Side’nin öne çıktığına dikkat çekildi.

Alman turistlerin Antalya’ya dönük rezervasyonlarında en büyük payı yüzde 28,9 ile mayıs ayı alırken, onu yüzde 21 ile nisan, yüzde 16,4 ile haziran ve yüzde 10,6 ile temmuz takip etti.

“Alman misafirin bütçesi, 2023 paket fiyatlarındaki artışı tam olarak karşılayamıyor”

Bentour tarafından yayınlanan raporda “Alman misafirin bütçesi, 2023 paket fiyatlarındaki artışı tam olarak karşılayamıyor.  Alman turistler önceki yıllarda satın aldıkları tatil dönemi ve otellerin daha ekonomik olanlarını tercih etmek durumunda kaldı. En yüksek erken rezervasyon indirimi döneminde bile bu şekilde bütçesel bir sorun yaşanıyor olması, önümüzdeki aylarda özellikle yüksek sezon satışlarında zorlanacağımıza dair net işaretler veriyor.” ifadelerine yer verildi.

Alman turistlerin Ege Bölgesi’ndeki destinasyonlar tercihlerinde ise Bodrum, İzmir ve Dalaman ön plana çıktı. Ege Bölgesine yapılan rezervasyonların yaklaşık yüzde 49’unı Mayıs ve Haziran ayları oluşturdu.

İstanbul’da talep sezon öncesine

İstanbul’a yapılan rezervasyonlarında ise talebin ağırlıklı olarak nisan, mayıs ve haziran aylarında yoğunlaştığı görüldü.

Raporda “2022 sezonunda, pandemiden yeni çıkılmış olmanın etkisiyle misafirler yakın tarihli aylarda rezervasyon yapmışlardı ve sezonun geneli bu şekilde geçmişti. 2023 sezonu satışlarının yakın aylara gelmesini pandemi etkisi ile değil de bütçesel olarak yorumlamamızın sebebi, pandemi etkisinin bu günlerde neredeyse yok denecek seviyelere gerilemesidir.” denildi.



Bu Haber 04.02.2023 - 10:57:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.