Bentour, 20 bin FTI müşterisinin rezervasyonunu devraldı
Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, iflas eden FTI’ın 20 bin rezervasyonunu devraldıklarını açıkladı.

Turizm Güncel - Özel
“Otellere uzlaşma teklif ettik”
FTI’ın iflas etmesi üzerine Antalya, Stuttgart, Zürih ve Hamburg’da kriz masaları kurduklarını belirten Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, o gece saat 22:00’ye kadar çalışarak otellere ulaştıklarını ve onlara “Bu misafirler sizin misafirleriniz. Şimdi iptal ederlerse yüzde 20-30 daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Bu durumda da çoğu rezervasyon iptal olacak. Bu nedenle kabul ediyorsanız bu rezervasyonları aynı koşullarda devralmak istiyoruz, karşılıklı uyuşalım.” dediklerini belirtti. İlk etapta 100 civarında otelin bunu kabul ettiğini kaydeden Uğur, kendilerinin de otellerin listesini acentelere gönderdiğini ifade etti.
“Ertesi gün 5 bin ek rezervasyon geldi”
Bunun üzerine ertesi gün 5 bin ek rezervasyon aldıklarını açıklayan Kadir Uğur, gün geçtikte hem otel hem de rezervasyon sayısının arttığını söyledi. Uğur “O akşam haberlerde mağdur olan FTI müşterilerinin aynı fiyata tatil yapamayacağı söyleniyordu. Ancak biz listeyi yayınlayınca haberler tersine döndü ve ‘Aynı fiyata tatil yapılabilecek’ denmeye başlandı.” dedi.
“Türkiye’nin güvenli, bir turizm ülkesi olduğunu gösterdik”
FTI müşterilerinin rezervasyonunu aynı şartlarda, aynı fiyata ve aynı otele Bentour üzerinden yaptığını, iflas kayyumundan ise ödediği parayı geri alacağını anlatan Kadir Uğur “Biz rezervasyonu opsiyonluyoruz. Gerekli ödemeyi yapıyorlar ve rezervasyonları devam ediyor. Bu gelişme üzerine ortalık yatıştı. Şimdi rakipler de uyandı ve benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar. Attığımız adımla Türkiye’nin turizmde ne kadar güvenli bir ülke olduğunu herkese gösterdik.” diye konuştu.
“Türk tur operatörlerinin çoğalması lazım”
Türkiye turizminin Türk tur operatörlerinin kıymetini bilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Uğur “Pandemide de herkes durdu, biz 50 bin kişiyi indirdik Antalya’ya. Türk tur operatörlerinin çoğalması ve düzgün çalışmaları lazım. İkiye alıp bire satan değil, kaliteye önem veren ve servisini iyi yapan tur operatörleri lazım.” değerlendirmesini yaptı.
İlgili Haberler

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında turizm alanında iş birliği mesajı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'da Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Sedat Süleymani'yi ağırlarken; iki ülke arasında kültür ve turizm alanında iş birliği mesajı verildi.

Edirne'ye 158 odalı yeni otel projesi! İnşaatı 2 yıl sürecek
Edirne Keşan'a 158 odalı otel yapımı için ÇED süreci başlatıldı. 7 katlı olması beklenen otelin yatırım bedeli ise 972 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.
Yorumlar (3)
Fiyat
Doğru mu anladım bilemiyorum. FTI’nin otellerdeki fiyatı Bentour’dan daha mı cazipmiş ??
Kadir Bey ve Deniz Bey olduğu sürece BENTOUR'A güvenenler yo
Kadir Bey ve Deniz Bey olduğu sürece BENTOUR'A güvenenler yolda kalmaz.
Son cümle çok önemli
Kesinlikle katılıyorum. Kaliteli, sürdürülebilir bir turizm politikası izleyen Türk Operatörlerine ihtiyaç var, bu konu önem arz ettiği gibi aynı zamanda ülke turizmi açısından elzem bir nokta.


%20(2).gif)

