Bentour, 20 bin FTI müşterisinin rezervasyonunu devraldı

Bentour, 20 bin FTI müşterisinin rezervasyonunu devraldı

Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, iflas eden FTI’ın 20 bin rezervasyonunu devraldıklarını açıkladı.


Turizm Güncel - Özel

“Otellere uzlaşma teklif ettik”

FTI’ın iflas etmesi üzerine Antalya, Stuttgart, Zürih ve Hamburg’da kriz masaları kurduklarını belirten Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, o gece saat 22:00’ye kadar çalışarak otellere ulaştıklarını ve onlara “Bu misafirler sizin misafirleriniz. Şimdi iptal ederlerse yüzde 20-30 daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Bu durumda da çoğu rezervasyon iptal olacak. Bu nedenle kabul ediyorsanız bu rezervasyonları aynı koşullarda devralmak istiyoruz, karşılıklı uyuşalım.” dediklerini belirtti. İlk etapta 100 civarında otelin bunu kabul ettiğini kaydeden Uğur, kendilerinin de otellerin listesini acentelere gönderdiğini ifade etti.

“Ertesi gün 5 bin ek rezervasyon geldi”

Bunun üzerine ertesi gün 5 bin ek rezervasyon aldıklarını açıklayan Kadir Uğur, gün geçtikte hem otel hem de rezervasyon sayısının arttığını söyledi. Uğur “O akşam haberlerde mağdur olan FTI müşterilerinin aynı fiyata tatil yapamayacağı söyleniyordu. Ancak biz listeyi yayınlayınca haberler tersine döndü ve ‘Aynı fiyata tatil yapılabilecek’ denmeye başlandı.” dedi.

“Türkiye’nin güvenli, bir turizm ülkesi olduğunu gösterdik”

FTI müşterilerinin rezervasyonunu aynı şartlarda, aynı fiyata ve aynı otele Bentour üzerinden yaptığını, iflas kayyumundan ise ödediği parayı geri alacağını anlatan Kadir Uğur “Biz rezervasyonu opsiyonluyoruz. Gerekli ödemeyi yapıyorlar ve rezervasyonları devam ediyor. Bu gelişme üzerine ortalık yatıştı. Şimdi rakipler de uyandı ve benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar. Attığımız adımla Türkiye’nin turizmde ne kadar güvenli bir ülke olduğunu herkese gösterdik.” diye konuştu.

 “Türk tur operatörlerinin çoğalması lazım”

Türkiye turizminin Türk tur operatörlerinin kıymetini bilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Uğur “Pandemide de herkes durdu, biz 50 bin kişiyi indirdik Antalya’ya. Türk tur operatörlerinin çoğalması ve düzgün çalışmaları lazım. İkiye alıp bire satan değil, kaliteye önem veren ve servisini iyi yapan tur operatörleri lazım.” değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 07.06.2024 - 09:32:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fiyat

    Kaan Berkkan 07.06.2024 - 06:35

    Doğru mu anladım bilemiyorum. FTI’nin otellerdeki fiyatı Bentour’dan daha mı cazipmiş ??

  • İsmail Çalapöver 07.06.2024 - 04:59

    Kadir Bey ve Deniz Bey olduğu sürece BENTOUR'A güvenenler yolda kalmaz.

  • Son cümle çok önemli

    Cenk Uysal 07.06.2024 - 12:58

    Kesinlikle katılıyorum. Kaliteli, sürdürülebilir bir turizm politikası izleyen Türk Operatörlerine ihtiyaç var, bu konu önem arz ettiği gibi aynı zamanda ülke turizmi açısından elzem bir nokta.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.