Belek'te aşı olmayanlara turizmde çalışma yasağı

Belek'te aşı olmayanlara turizmde çalışma yasağı
Belek Turizm Merkezinin de yer aldığı Serik'te Kaymakamlık, aşı olmayanların otellerde çalıştırılmaması talimatını verdi.


Serik Kaymakamlığı tarafından Belek Turizm Yatırımcıları Birliği'ne (BETUYAB) gönderilen yazıda, Covid-19 aşısı yapılmamış kişilerin otellerde çalıştırılmaması ve otellere yeni alınacak personelin de Covid-19 aşısı yapılmadan işe başlatılmaması talimatı verildi.

Kaymakamlık tarafından BETUYAB'a gönderilen yazıda, "Yeni varyantların da etkisiyle tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid19) salgınının yayılmasını engellemek ve turizm faaliyetleri üzerine olumsuz etkisini önlemek amacıyla ilçemizde bulunan tüm otellerde Covid-19 aşısı yapılmamış olan kişilerin çalıştırılmaması ve otellere yeni alınacak personellerin Covid-19 aşısı yapılmadan işe başlatılmaması büyük önem arz etmekte olup, sürecin otel yönetimleri tarafından titizlikle takip edilerek gereğinin yapılması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 26.06.2021 - 13:14:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 28.06.2021 - 05:23

    Turizmde çalışanlara iki aşı yapsınlar bir kola Sinovac diğer kola Biontech, sektör ile uyumlu hem kokteyl olur!

  • Ferda Kutsal 27.06.2021 - 11:56

    ne hakla böyle bir uygulama yapılıyor ? Mecburmuyuz küresel baronların denekleri olmaya ?

  • Maria Kovacs 27.06.2021 - 06:05

    İnsan haklarına aykırıdır bu karar! Dünyada hukukçular tartışıyor bu konuyu, burada bir kaymakam böyle bir karar getiriyor.

  • Mert 26.06.2021 - 01:38

    Kesinlikle destekliyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.