Belediye, Swissotel The Bosphorus arazisini satmaya hazırlanıyor

Belediye, Swissotel The Bosphorus arazisini satmaya hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Swissotel The Bosphorus arazisini satmaya hazırlanıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2032 yılında üst kullanım hakkı kiralama süresi dolacak olan 65 bin metrekarelik Swissotel The Bosphorus arazisini satmaya hazırlanıyor.

2010 yılında da benzer bir karar alınmış fakat CHP’li meclis üyelerinin karşı çıkması sonucu iptal edilmişti. Geçen mart ayında İBB Meclisi'ndeki bütün partilerin ittifakıyla meclise getirilen satış için CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Tüy satışa karşı çıkarak, kararın geçmesi halinde muhalefet şerhi koyacağını ifade etti.

CHP, grubundaki rahatsızlıklardan dolayı teklif bu hafta tekrar Büyükşehir Belediyesi Meclis grubuna gelecek.

Eğer teklif AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin desteği ile tekrar geçerse satış gerçekleşmiş olacak. Ancak herhangi bir belediye meclis üyesi satışa muhalefet şerhi koyar ve mahkemeye taşınırsa karar geçmişte olduğu gibi "rekabet şartları oluşmadığı" için iptal edilebilir.

CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Ali Tüy, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, satışta kamu yararı görmediği için ve içeride mevcut kiracının 10 yıl daha süresi olduğundan dolayı rekabet koşulunun oluşamayacağını ifade ederek, "Daha önce mahkeme kararını oluşturan gerekçeler ortadan kalmadan ret oyu vermeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Haberin devamı



Bu Haber 18.05.2022 - 09:52:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.