Bekir Akkaş’tan çağrı: 100 milyon euroluk yatırımımız elimizde kaldı

Bekir Akkaş’tan çağrı: 100 milyon euroluk yatırımımız elimizde kaldı
Akkanat Holding Tourism Group Operasyon Müdürü Bekir Akkaş, Turizm Güncel aracılığıyla kamuoyuna çağrı yaptı: Pamucak’ta yıllardır bekleyen tahsisli arazimize çözüm bulunmasını istiyoruz. Hem yatırımcı hem devlet kaybediyor.


Eda Özsoy – Turizm Güncel 
 
Akkanat Holding Tourism Group Operasyon Müdürü Bekir Akkaş, 2005 yılında Pamucak bölgesinde tahsisli arazi olarak aldıkları bölgeye bürokratik engeller yüzünden bir türlü yatırım yapamadıklarını anlattı. 
 
Yaklaşık 9 yıldır beklemede olduklarını ve’bir arpa boyu yol’ gidemediklerini ifade eden Akkaş, bu konudaki sorunu şöyle anlattı: 
 
“2002 yılında imar planı hazırlanmış olan bölgedeki arazilerin, bir strateji hatasından dolayı plan iptaline gidildi.  Yani 2009 yılında plan iptal edildi. Hala  bürokratik işlemler nedeniyle konular öteleniyor. Müdürler değişiyor, bakanlıklar ayrılıyor ve her değişimle birlikte ‘herşey silbaştan’ oluyor. 

BURADA KEMPİNSKİ OLSA, FENA MI OLUR? 
 
Grubumuza ait iki arazi var, biri bin dönüme yakın bir golf sahası artı 500 yataklı bir otel. Onun karşısında da bin 500 dönümlük iki golf sahası ve countr club tarzında golf binası var. Ancak dokuz yıldır yatırım için bekliyoruz.  Şu anda tahsisler donduruldu. Burada devletin efektif kira kaybı var. Yöre de kaybediyor. 
 
Pamucak’a yakın KOMER yapıldı. Ancak bu kongreye gelecek üst segment katılımcının kalabileceği otel yok. En lüks otel Korumar. Burada Kempinski olsa fena mı olur? 

PAMUCAK’TA GOLF DESTİNASYONU YARATABİLİRİZ
 
Golf apayrı bir segment. Belek, golf destinasyonu olunca bölge bir ayrıcalık kazandı. Pamucak da böyle olabilir. Bölgede 12 ay golf oynanabilir. Bir de bu yatırım yörenin gayrimenkul değerini artıracak. Burada  bizim 3 sahamız olacak. Bir de komşumuzun bir golf sahası olacak. Ayrıca Kuşadası Söke yolunda bir tesis var. Beş tane golf sahası bir bölgenin golf destinasyonu olması için makul bir sayı. Ancak bunu yöredeki kamuya anlatamıyoruz. Bu olayı çözecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Bakanlıktan bu konuyu bir an once çözmelerini bekliyoruz. 

DEVLETİN YILLIK KAYBI 5 MİLYON EURO
 
Planlara göre burada 3 tane golf sahası var. Üç sahanın ederi 45 milyon euro. 250 villa 500 yatak, 75 milyon dolar.  Yani 100 milyon euroluk bir yatırım var ancak yapamıyoruz. Devletin kaybını düşünsenize? Dokuz yıldır devlet kira almıyor. Antalya’da golf sahamız var. Yıllık ciromuz, 6 milyon euro. Iki tane, üç tane olsa 10 milyon golf kulübü kazanacak. Oteli de katarsak devlet 30 milyon euro ciro kaybediyor. 30 milyon euro da, yüzde bir devletin ciro payı var. 300 bin euro sadece ciro payı kaybetiyor yıllık. Arazinin kirası var. aklaşık 2.5 milyon euro KDV’den kaybediliyor. Devletin yıllık kaybı 5 milyon euro. Biz işletme olarak kayettiğimizin yanında devletin de kaybı çok büyük. Biz bunu kandemiz takip edemiyoruz. Çünkü yanlış değerlendiriliyoruz. Buna halkın sahip çıkması gerekiyor. 
 


Bu Haber 24.03.2014 - 16:34:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ertuğrul Karagülle 29.03.2014 - 08:36

    Yazık.Halbuki yeni bir Belek bölgesi yaratılabilecek.Bu vurdumduymazlık nereye kadar acaba.Allah yardımcınız olsun Bekir bey.

  • sadun alp 25.03.2014 - 02:41

    Bekir Akkaş beyin Pamucak Bölgesinde yapacagı yatırımların bölgeye cok buyuk katkısı olacagı cok acık.Ancak gerek bürokratik engeller gereksede yorede yerleşik kişilerin maalesef bu degerli yatırımlara katkıları olmadıgı ve olmayacagı cok belirgindir.Bolgedeki Turist profilindeki kalitenin artacagını,yore halkına cok buyuk bir Katma Deger getirecegi ortadayken ,Değerli sirene otel yöneticilerinin bu inanılmaz cabaları maalesef gerekli ilgi ve alakayı gormemektedir.Pamucak bölgesine gelecek olan yatırımların geciktirilmemesi,bölgenin fiziksel yapımını bile degiştirebilecektir,Yolların asfalt olmayışı,hala çevre ışıklandırmalarının yapılmaması,Ortak bir arıtma tesisinin kurulmaması,çevre düzenlemelerinin yapılmaması,su fiyatlarının tonunun 9 TL olması bölgeye gelecek olan yatırımcıların onune gecmektedir,halbuki bölgeye yatırım yapacakların ayaklarının altına serilecek kırmızı halı bölge halkınında İzmir Turizmininde,Kuşadası Turizmininde kaderini etkileyecektir.lgililer konuya daha sıcak bir yaklaşım gösterirlerse boyle degerli yatırımcıların önünü kesmemiş olurlar.

  • FEYYAD ŞAHİN 25.03.2014 - 09:24

    O KAFA İŞTE ... AŞİNA OLDUĞUMUZ BÜROKRASİ...İRANLI BİR DELİKANLI VEYA BAKAN ÇOCUĞU BULUNSAYDI, SORUN ÇÖZÜLÜRDÜ.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.