‘Beach club mafyaları’

‘Beach club mafyaları’

Birgün Pazar yazarı Anıl Baba, Ege’de işletmelere verilen beach club’ları yazdı. Söz konusu mekanların mafyavari yöntemlerle çalıştığını belirten Baba, hizmetin de berbat olduğunu ifade etti.


"Türkiye'nin 'beac club' mafyaları" başlıklı bir yazı yazan Anıl Baba, ‘’Kimisinde giriş 50 lira ama şemsiye ve şezlong ekstra, 30-40 lira. Bazısında giriş ücreti yok ama içeride kişi başı 150-200 liralık harcama yapmanız zorunlu. Pofidikleri ayrıca kiralayanlar var, 20-25 lira. Otopark zaten 25-30 lira. Arabanız dandik, cüzdanınız ince gibiyse “içerisi dolu” deyip geri çevirebiliyorlar. Kapıda çantanız fermuarlı ceplerine kadar didik didik aranıyor, mekâna yanlışlıkla su veya gofret bile sokamıyorsunuz.’’ ifadelerini kullandı.

İçeride tostun 30, limonatanın 25, 33’lük biranın 40 lira olduğunu belirten Anıl Baba, “Frozen mermaid margarita with a twist of lime and coconut” gibi cafcaflı kokteyller isimlerinin uzunluğuna göre 80-100 lira. Istakozlu hamburger 250 lira. Istakozsuz hamburger 60-70 lira. 500 liraya pizza satan mekân da var.’’ dedi.

Beach club hiyerarşisinin olmazsa olmazı kovalı şezlongların 500-600 lira olduğunu yazan Baba, kovasız şezlonglarda oturanlara iyi hizmet verilmediğini, güler yüz gösterilmediğini ileri sürdü. Baba, ‘’Mesela “kavanozda ev yapımı naneli Alaçatı limonatası” söylüyorsunuz, 45 dakikada üç kere hatırlattıktan sonra belki geliyor. İnsan gibi muamele görmek için ekstradan 100 lira bahşiş atmanız gerekiyor.’’ dedi.

Baba’nın belirttiğine göre, ‘ünlü DJ’lerin’ müzik yaptığı ve ‘happy hour’ diye tanımlanan programlarda ise zorunlu stantların 1000 TL, locaların ise 3 bin 500 TL olduğunu dile getirdi.

Alaçatı’nın halk arasında ‘Paraçatı’ olarak isimlendirildiğine ve halkın bu mekanlara gidemediğine dikkat çeken Anıl Baba, koyları işgal eden bu club’ların aralarında anlaşarak tekel oluşturduğunu ileri sürdü. Baba, ‘’Mesela Ayayorgi Koyu’nun tamamını özel işletmeler işgal etmiş durumda. Ücretsiz halk plajı alanı kalmamış. Altı tane beach club var. Onlar da giriş fiyatları konusunda aralarında paslaşıyorlar. Yani fiyatları düşürmek ve/veya hizmet kalitesini arttırmak suretiyle bir piyasa rekabeti oluşması mümkün değil çünkü koyda yer kalmamış zaten.’’ diye yazdı.



Bu Haber 08.07.2019 - 09:18:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.