Bayram tatili yaklaşıyor, vurguncular yine sahnede

Bayram tatili yaklaşıyor, vurguncular yine sahnede

Türkiye'de adeta olağan hale gelen tatil dolandırıcılığı, yaklaşan kurban bayramı öncesi yine hortladı. Popüler otellerin ismiyle sahte site kurup Google reklamlarıyla üst sıralarda çıkan dolandırıcılar, kurban bayramı öncesi yeniden harekete geçti.


Liberty Hotels Lykia ve Sentido Lykia Resort & SPA Genel Müdürü Mehmet Biçer, sahte web siteleri aracılığıyla yapılan tatil dolandırıcılığına karşı hem tatilcileri hem de otel yöneticilerini uyardı.

Sosyal medya hesabından bir yazı yayınlayan Biçer şu noktaların altını çizdi:

Son günlerde popüler tesislerin web siteleri kolayca kopyalanarak(otel isminde bir harf farklı yazılarak veya kelime eklenerek) tatil dolandırıcılığı artmaya başladı.

Tatilcilere önerilerim:

1-Google da aradığınız otelin ismi sıralamada 1.sırada çıkıyor ise site dolandırıcılar tarafından kopyalanma ve dolandırılma ihtimaliniz var demektir(Çalıntı kartları kullandıkları için çok yüksek reklam bütçeleri kullanıyorlar ve liste başı oluyorlar).

2-Sitede verilen fiyat , aynı oteli satan acentelerin fiyatlarından belirgin bir şekilde düşük ise dolandırılma ihtimaliniz olabilir.

3-Her zaman Google da aradığınız otelin, Google kimliği ile ekranın sağında çıkan web sitesini kullanmayı alışkanlık haline getirin(buranın kopyalanma ihtimali şimdilik hiç yok gibi).

4-Google da bulduğunuz iletişim numaraları ile otelin sosyal medya hesabında yer alan(sosyal medya hesaplarının minimum 1 yıl önce açılmış ve aktif olarak paylaşım yapılmış olmasına dikkat ederek) iletişim numaralarını karşılaştırarak kontrol edin.

5-Fake site vasıtası ile aradığınız otelin bant kaydını dikkatli dinleyin(dolandırıcılar otelin ismini bant kaydında net söylemezler).

Meslektaşlarıma(otel yöneticilerine) önerilerim:

Siteniz kopyalanmış ise;

1-Hiç zaman kaybetmeden reklam bütçenizi arttırarak google aramalarında 1.sırada yer alın

2-Hemen mahkemeden siteyi kapatma kararı çıkarın ve savcılığa başvurun, siteyi kapattırın.

3-Kapatma kararı ile Google ile iletişime geçin ve sitenin reklamlarını durdurun (Kapatma kararı reklamı durdurmuyor ve mutlaka Google vasıtası ile reklamı durdurun).



Bu Haber 27.07.2019 - 09:46:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.