Bayındır: İyi değil ama iyi denebilecek bir yıl geride kaldı

Bayındır: İyi değil ama iyi denebilecek bir yıl geride kaldı

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Hilton Maslak’ta düzenlenen yemekli toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. Toplantıda KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.


Turizm sektörü açısından iyi değil ama iyi denebilecek bir yılı geride bıraktıklarını belirten TÜROB Başkanı Timur Bayındır, ‘’Bu yılda kişi adedi olarak Türkiye muhteşem rakamlara ulaştı ama maalesef fiyatlarda bir hayli gerideyiz. Onun da önümüzdeki yollarda toparlanacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda yüzde 10-12’lik bir atış uzak görünmüyor.’’ dedi.

‘’2019 ÇOK DAHA İYİ OLACAK’’

İstanbul’un esas pazarı olan Avrupa’nın da açılmaya başladığını kaydeden Bayındır, yeni gelişen pazarlara 2019 yılında Avrupa’nın da katılması durumunda 2019 sonuçlarının çok daha iyi olacaksınız ifade etti.

MEB ile birlikte yaptıkları ‘’sektör yetenek avında’’ yarışmasının ikincisini düzenlediklerini ifade eden Bayındır, ‘’Önümüzdeki yıllarda bu yarışma tüm Türkiye’ye yayılacak.’’ ifadfelerini kullandı.

EMITT’in Türkiye’nin en güncel fuarı olduğunu belirten Bayındır, İzmir’de yapılan Travel Turkey’nin daha gelişmeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Bayındır konuşmasının sonunda, ‘’Türkiye otelcilerin ile bienali diye bir etkinlik ortaya çıktı. Bu sene bu bienali Mehmet Kemal Dedeman ve Dedeman Otelleri için düzenleniyor. Katılımınızı bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

3C57F710-6E0F-4C1A-ABB5-A119C62F6786

FİKRİ ATAOĞLU: BÜTÇE AÇIĞININ %50’SİNİ TURİZM GELİRİYLE KAPATIYORUZ

Toplantıda konuşan KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ise şunları söyledi:

Kıbrıs’ta yapılan oteller birbirini kamçılayarak en iyisini yapmaya çalışıyor. Her yıl artarak devam eden bir turizm var KKTC’de. Ülkenin bütçe açığının yüzde 50’sini turizm sektörü kapatıyor. Bu yıl, daha fazla turist alarak ve turist başına geliri artırarak, turizm gelirinin bütçe açığının yüzde 65’ini kapatmasını hedefliyoruz. 

80EF0B93-DB69-4E1A-BA93-EC92224A587B

ERESİN: 800 İTALYANA ACENTE İSTANBUL’A GELECEK

Toplantının sonlarına doğru bir konuşma da TÜROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin yaptı.

İtalya’nın önde gelen tur operatörlerinin EMITT’e katılacağını belirten Müberra Eresin, İtalya’nın en büyük tur operatörlerinden Welcome Tour’un 800 acentesi ile 6-9 Şubat tarihleri. Arasında İstanbul’a geleceğini açıkladı

 



Bu Haber 30.01.2019 - 13:54:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.