Barut Turizm ile TUI ortak şirket kurdu

Barut Turizm ile TUI ortak şirket kurdu
Avrupa'nın seyahat devi TUI Travel PLC ile Türkiye'nin köklü otel şirketlerinden Barut Turizm ortak şirket kurdu. Kurulan şirketin ilk atılımı Barut Turizm bünyesinde bulunan 900 yataklı Club Pacific Otel'in şirketin bünyesine geçmesi ile başlayacak.

 
TUI'ye bağlı Travel Choice Limited ile Barut Ailesi tarafından kontrol edilen Barut Turizm Yatırımları, iznin ardından çalışmalarını hızlandırdı. İki grup tarafından 16 Aralık'ta yüzde 50'şer ortaklıkla Bartu Turizm Yatırımları hayata geçirildi.
 
Yeni ortaklığın faaliyet alanları arasında oteller, turizm tesisleri ve tatil köyleri inşa etmek, işletmek, geliştirmek yönetmek ve kiralamak bulunuyor. Bunun yanı sıra ortaklık restoran, kafe, spor tesisleri, SPA ve kaplıca ile hamamlar gibi turizm yapılarını da aynı şekilde satın alıp işletme yoluna gidebilecek.
 
TUI-Barut ortaklığının ilk hamlesi ise Barut Ailesi'ne ait durumda bulunan Manavgat Sorgun'daki Club Pacific Otel'e yönelik oldu. Ortaklık, 2003 yılından bu yana işletmede olan ve yeniden yapım işlerinin ardından gelecek yıl 900 yataklık kapasitesiyle tekrar kapılarını açması beklenen otelin kontrolünün devralınması için Rekabet Kurumu'nun kapısını çaldı.
 
Geçen yıl 31.4 milyon turist alan Türkiye'ye 2 milyon kişiyi tatile getiren TUl'nin Türkiye'de 7 Magic Life, 4 Robinson, 4 Iberotel ve Nordotel otel markaları çatısı altında 12 bin 800 yatağı var. Dünyada 30 ülkede 157 bin yatak kapasitesi olan TUI, Barut Grubu ile hayata geçireceği projelerle Türkiye'yi öne çıkaracak. TUI ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında da mart ayında TUl'nin her yıl yurtdışına çıkan 50 milyon Çinli turistin önemli bölümünün Türkiye'ye getirilmesi için stratejik işbirliği anlaşması imzalanmıştı. Tur operatörlüğü, otelcilik ile kruvaziyer alanlarında faaliyet gösteren TUI, 17.5 milyar avroluk ciroya sahip. (Ünsal Ereke/Habertürk)


Bu Haber 25.06.2012 - 20:45:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hakan 26.06.2012 - 10:14

    bence tui yeni grup kurmakla en iyisini yapar cunku magic ve robinsonlar diger otellerle yarisamiyor artık bu sene daha dogru durust odullerı yok magiclife bile cok el degistirdigi icin onlarda bile eski kalite yok zamanın en iyi otellerinden biriydi....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.