Banu Dedeman: Hedefimiz Dedeman’ı 81 ile yaymak

Banu Dedeman: Hedefimiz Dedeman’ı 81 ile yaymak

Dedeman Hotels and Resorts ve M.M.S. Turizm işbirliğiyle hayata geçen Dedeman Kartepe Kocaeli, düzenlenen basın toplantısıyla hizmete açıldı.


Şuheda Köse - TurizmGüncel - Kocaeli

Dedeman Kartepe Kocaeli, Dedeman Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ve M.M.S. Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Mustafa Satı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış töreniyle kapılarını açtı.

“165 odası bulunuyor”

Törende konuşan Banu Dedeman “Kocaeli, büyük bir turizm potansiyelini içinde barındırıyor. Maşukiye, Gölcük gibi turizm merkezlerine yakın. Dedeman Kartepe Kocaeli, İstanbul’a yakınlığıyla stratejik bir konumda. 5’i suit 165 standart oda, toplantı salonları, balo salonları, restoranları, mağazaları, fitness ve spa alanları restoranıyla şehir dışından gelecekler ve bölgede yaşayanlar için çekim merkezi olacak. Otelin geniş ve açık bir avlusu bulunuyor. Bu alana kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği yeni bir projenin müjdesini vermek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Dedeman Kartepe Kocaeli 3. franchise otelimiz”

Hedeflerinin Dedeman markasını 81 ile taşımak olduğunu aktaran Banu Dedeman, “Türkiye’nin ilk uluslararası otel zinciri olan Dedeman 2’si yurt dışı olmak üzere 19 oteli, yaklaşık 3 bin odası ile hizmet vermeye devam ediyor. Kiralama modeliyle büyüyorduk. Geçen sene aldığımız karar doğrultusunda franchise modeliyle ilerlemeye başladık. Adana ve Denizli’den sonra bu otel 3’üncü franchise otelimiz oldu. Hedeflerimiz doğrultusunda 2022 yılının sonuna kadar 6’sı imzalanmış, 4’ü imza aşamasında olan 10 yeni otelimizi zincirimize eklemeyi planlıyoruz. Başta Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Edirne, Kars, Ordu, Mardin ve Sinop olmak üzere Türkiye’nin 81 iline Dedeman markasını taşımayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“6 yeni markayı hayata geçireceğiz”

Hayata geçirecekleri yeni markalar hakkında da bilgi veren Dedeman, “Dedeman Hotels & Resort International çatı markamızın altında hali hazırda açık tesisleri bulunan Full Service Dedeman, Park Dedeman’a ilave olarak yeni markalarımızı da hızla hayata geçiriyoruz. Uzun dönem konaklamalarla farklı beklenti ve ihtiyaçlara da cevap verebilecek üst segment hizmetler sunan Dedeman Collection, standart otel hizmetinin yanında uzun dönem konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak Dedeman Suit and Residence, kendi ismini ve/ya markasını korumak isteyen ama otel operasyonunu uzmanına devretmek isteyen otel yatırımcıları için Manage by Dedeman, dijital dünyanın standartlarını yakalamış Smart by Dedeman ile birlikte 6 markamızla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

“2025 yılına kadar ciromuzu 5 katına çıkaracağız”

2025 hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Dedeman, “Yurt dışı yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz. Dedeman Grubu olarak otel işlettiğimiz Moldova, Bulgaristan, Suriye gibi ülkelerde edindiğimiz tecrübeler bizi bugünlere getirdi. Önce bölgesel sonra dünya çapında bir marka olma vizyonumuzu farklı kıta ve ülkelere yaymayı hedefliyoruz. Turizm pandemiyi atlayıp yeniden büyüme hedefine geçti bu sene 2019 yılındaki başarıyı yakalayacağımızı düşünüyoruz. 2023 yılında da bu sayıları geçmemiz gerekiyor. 2025 yılına kadar otel odası bazında yüzde 100, çalışan sayısında yüzde 70 ve ciroda ise 5 kat büyümeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Şehri kültür sanat ve eğlence alanı haline getirecek bir avlu projemiz var”

M.M.S. Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Mustafa Satı ise “Kocaeli, Asya ve Avrupa arasında deniz yolu taşımacılığında önemli limanların bulunduğu sanayinin geliştiği bir ilimiz. Otelimiz de D-100 ve TEM otoyolunun kesişme noktalarında yer alıyor. 4 mevsim iş dünyası için özel bir konaklama niteliği taşımakta. Kartepe kış turizminin kalbinin attığı bölgelerden biri. Bu nedenle Dedeman’ın 4 mevsim turizm yaklaşımı bizim için son derece kıymetli. Hafa sonu İstanbul ve çevre illerden doğa turizmi için sıklıkla tercih edilen bir alan. Kayak, yamaç paraşütü, trekking için gelen ziyaretçilerin sayısı artıyor. Bu nedenle Dedeman Kartepe Kocaeli, kilit bir noktada yer alıyor. Gelen turistlerin yoğunlukla olarak konaklamayı tercih ettiği bir nokta. Orta Doğu ve Körfez bölgelerinden pek çok turist kültür turları için Kocaeli’ni tercih ediyor. Otelimizin 5 kilometre uzağında Cengiz Topel Havalimanı bulunuyor. Bu havalimanının daha aktif hale gelmesiyle turizme ve iş dünyasına çok büyük bir hareket getireceğini düşünüyorum. Bölgemizin imajını yükseltileceğine inandığım bu işbirliği yalnızca şehir dışı değil yerli vatandaşlar için de kilit noktası. Dedeman grubuyla yapacağımız işbirliğiyle sadece otel, konaklama değil şehri kültür sanat ve eğlence alanı haline getirecek bir avlu projemiz var.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 29.06.2022 - 13:59:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.