''Bankalar 'limit bitti' deyip şirketleri geri gönderiyor''

''Bankalar 'limit bitti' deyip şirketleri geri gönderiyor''

Bankaların kredi almak isteye şirketleri başvurularını dahi almadan, 'limiti bitti' diyerek geri gönderdiği belirtiliyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların ipe un serdiğini söyledi.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şirketlerin bankalar tarafından kredi başvurusu dahi alınmadan geri gönderildiğine ilişkin bilgiler aldıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘Limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil.” dedi.

“81 ilden oda ve borsalarımıza gelen şikayetler kredilerin bankalar tarafından finansman sıkıntısı çeken firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor” diyen Hisarcıklıoğlu, “Hatta koronavirüsten olumsuz etkilenen firmalarımızın değil de, kredibilitesi yüksek büyük firmalara kredi kullandırıldığı yönünde de eleştiriler var” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok işletmenin faliyetlerini durdurduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, birkaç sektör dışında tüm işletmelerde ciro kayıpları yaşandığını söyledi.



Bu Haber 07.04.2020 - 15:35:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Himmet DENİZ 08.04.2020 - 11:46

    Bu ve benzer kararlar alınırken, yüzünüzde güller açıyordu. Bankaların hepsi yalan dolan olan reklamlarına bakıp sizde mi inandınız bu kredi işine. Kuruluşlarından itibaren devletin ve üyelerini sömüren anlı şanlı tüm oda ve esnaf dernekleri esas şimdi sizin üyelerinize destek olmanızın tam zamanı. Hepinizin kendi çıkarlarınız dışında ne işe yaradığınızı bir türlü anlayamıyoruz. Üyesi olduğum İstanbul ticaret odası zorla üye yapmak ve aidat (haraç) toplamak dışında ne iş yapar neye yarar. Hiç bir faydasını görmedik. Şu an kanun zoruyla üyelik olmasa eminim ki kendileri dahil 3 üye bulamazlar. Bu virüs şunu çok açık gösterdi, Böyle işe yaramaz kurumlar yeniden yapılandırılmalı ve iyi - kötü günün de üyelerine yaralı hale getiril meliler. Olur mu dersiniz ????...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.