Baltık ülkelerinde turistik seyahatler durduruldu

Baltık ülkelerinde turistik seyahatler durduruldu

Baltık ülkelerinden Litvanya'da, Dışişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla tur operatörlerinin tüm operasyonları durduruldu. Benzer kararların, Letonya ve Estonya hükümetleri tarafından da alınması bekleniyor.


Koronavirüs salgını seyahat sektörünün üzerine adeta bir kabus gibi çöktü. Ülkeler arasında uçuşlar durduruluyor, sınırlar kapatılıyor, etkinlikler iptal ediliyor.

Son olarak Litvanya hükümeti, yurt dışına yapılan turistik seyahatleri 14 Nisan'a kadar durdurma kararı aldı. Hükümetin kararıyla birlikte tur operatörleri de tüm operasyonlarını askıya aldı. Aynı uygulamanın, yakın zamanda Letonya ve Estonya tarafından da alınması bekleniyor. Ülkede eğitime de erken ara verilmiş ve okulların tatil edildiği duyurulmuştu.

Litvanya Turizm Derneği üyeleri ve ülkenin en büyük tur operatörleri Novaturas, Tez Tour ve Kidy Tour, 14 Nisan a kadar yüm tarifeli ve charter uçuşlarını durdurdu.

Litvanya Turizm Derneği tarafından yaılan açıklamada, “Litvanya seyahat organizatörü ve seyahat acentelerini birleştiren kuruluş, sorumlu makamların (Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Tüketici Hakları Koruma Ajansı, Dünya Sağlık Örgütü) uyarılarına uyarak, bu süre içinde seyahat etmeyi planlayan tüm müşterilere ertelemeler için ücretsiz seyahat değişiklikleri sunmaktadır. Yaklaşan uçuşlar ve ülkeye dönüş yapacakların uçuşları planlamalara göre gerçekleştirilecek.'' denildi.



Bu Haber 13.03.2020 - 09:52:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.