Bakanlıktan son dakika Thomas Cook açıklaması

Bakanlıktan son dakika Thomas Cook açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, iflas eeden Thomas Cook ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ATOL korumasında olan Thomas Cook misafirlerini otelden çıkaran ya da misafirden ödeme talep eden oteller hakkında yasal işlem yapılacağı kaydedildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, İngiltere operasyonlarını durduran Thomas Cook’un Almanya, Rusya ve İskandinav ülkelerindeki ayaklarının operasyonlara devam ettiğini açıkladı. Türkiye’de şu ana 21 binin üzerinde Thomas Cook müşterisinin olduğunu kaydeden Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Yasal işlem yapılacak

22 Eylül 2019 dahil, içeride konaklayan tüm Thomas Cook İngiltere misafirlerinin tüm ödemeleri ATOL (İngiltere Kamu Otoritesi) gücencesindedir. İşletmelerinde Thomas Cook İngiltere misafiri konaklayan otellerin bu misafirlerden ücret talep etmesi, odayı boşalttırması durumunda yasal işlem yapılacaktır.

Zarar gören işletmeler için kredi destek paketi hazırlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Mliye Bakanlığı arasında Thomas Cook İngiltere’nin faaliyetlerinden zarar gören işletmeler için üzerinde çalışılan ‘’Kredi Destek Paketi’’ en kısa sürede hayata geçirilecektir.



Bu Haber 23.09.2019 - 10:49:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aysun 24.09.2019 - 01:54

    tüm otelciler afiyetle bir bardak su içsinler çünkü o alacağınız paracıklar gitti. Welcome to new İngiliz sömürge oyunu.

  • ali asker 23.09.2019 - 02:14

    23.09 lu girisli yolcularin akibeti nedir acaba, otel de alinmayan yolcular var bekliyorlar otel önünde

  • Harold Tromp 23.09.2019 - 01:47

    Çalışan olarak devletin desteği gördük. Kayı tur mağduruyum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.