Bakanlıktan Ajans seçimleri için 'vekalet' sistemi

Bakanlıktan Ajans seçimleri için 'vekalet' sistemi

29 Aralık’ta yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı seçimlerine 5 gün kalmasına karşın aday listesi henüz açıklanmazken, adaylar, seçmenlerden vekalet alıp onların yerine oy kullanabilecek.


TurizmGüncel

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TTGA) yönetimini belirlemek için, turizmciler 29 Aralık’ta 7 bölgede seçime gidecek. Yapılacak seçimle, Ajansta konaklama sektörünü temsil edecek otelciler belirlenecek.

Ancak seçime 5 gün kalmasına rağmen, aday listesi henüz açıklanmış değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kesinleşmiş aday listesini 21 Aralık’ta açıklayacaktı.

Öte taraftan Bakanlık, son dakika kararı alarak seçimde vekaletle oy kullanma usulünü devreye soktu. Yapılan açıklamada adayların, temsil ve ilzama yetkili kişilerden noter aracılığıyla alacakları vekaletle oy kullanabilecekleri belirtildi. Bu durumda adaylar, hiçbir seçmeni sandığa taşımadan aldıkları vekaletle tüm oyları kendileri kullanabilecek.

Seçime 5 gün kalmış olmasına rağmen cevap bekleyen bi soru da oyların nasıl kullanılacağı. Adayların kendi pusulalarını mı bastıracağı, yoksa Bakanlığın birleşik oy pusulası mı hazırlayacağı henüz bilinmiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, vekaletle oy kullandırabilme kriterlerini şu şekilde açıkladı:

‘’1. Yetki belgesindeki imzaların, şirketin ana sözleşmesi uyarınca temsil ve ilzama yetkili kişilerden olması, yetki şeklinin münferit olması halinde tek başına imza edilmesi yeterlidir. Yetki şeklinin müşterek olması halinde ise yetkililerin tümü tarafından imza edilmesi gerekmektedir.

2. İşbu yetki belgesine ek olarak temsil edilen tüzel kişilerin temsile yetkili olduklarını gösterir Ticaret Sicili Gazetesi ve/veya Ticaret Sicili Gazetesine istinaden hazırlanan ve geçerlilik tarihi seçim tarihini kapsayan noter tasdikli imza sirkülerinin aslı veya onaylı örneği veya bu kapsamda düzenlenmiş olan diğer temsil ve ilzama ilişkin belgenin onaylı örneği eklenmelidir.

3. İşbu yetki belgesi usulüne uygun olarak düzenlenerek noterlikçe tasdik edilmelidir.’’



Bu Haber 24.12.2019 - 12:22:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.