Bakanlık seçmen listesini açıkladı, yatak sayısını ‘unuttu’

Bakanlık seçmen listesini açıkladı, yatak sayısını ‘unuttu’

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 29 Aralık’ta yapılacak ‘Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ seçimleriyle ilgili seçmen listesini açıkladı. Açıklanan listede tesislerin yatak sayılarının olmaması dikkat çekti.


TurizmGüncel

Bilindiği üzere Tanıtım Ajansı için yapılacak seçimlerde aday olmak için, ‘Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın Teşkilatı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik’te belirtildiği üzere, aday olunan bölgedeki bakanlık belgeli toplam yatak sayısının en az yüzde 10’unu temsil eden tesislerin imza yetkililerinden imza almak (aday gösterilmek) gerekiyor. Yönetmeliğin 14. Maddesinin B bendinde, ‘’Her bir adayın bölgedeki Bakanlıktan turizm işletmesi belgeli konaklama işletmelerinin yatak sayısının toplamda en az onda biri oranına sahip işletmeler tarafından aday olarak gösterilmesi’’ ifadesi yer alıyor. 

İmza toplayacak adaylara büyük sıkıntı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı seçmen listesinde, Bakanlık belgeli otellerin isimleri ve kategorileri belirtilirken, bu tesislerin sahip olduğu yatak kapasitesi ile, bölge genelinde faaliyet gösteren Bakanlık belgeli tesislerin toplam yatak kapasitesi belirtilmiyor. Dolayısıyla, Tanıtım Ajansı’nın yönetimine aday olacak bir otelci, topladığı imzaların yeterli olup olmadığını, imza için hangi tesislere öncelik vermesi gerektiğini bilemeyecek. Seçimlerde aday olarak başvurduğunda ise, eksik imza nedeniyle kolayca diskalifiye edilebilecek. 



Bu Haber 09.11.2019 - 17:29:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Caner Özdemir 09.11.2019 - 05:52

    Bu duruma uygun güzel bir tekerlememiz var; ‘’Sofraya buyurun, karnınızı doyurun. Buyurun ama yemeyin, ortasına dalmayın, kenarından almayın, uzatmayın elinizi kırarım belinizi:))

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.