Bakanlık otelcileri kuruldan attı!

Bakanlık otelcileri kuruldan attı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sektör temsilcisini değerlendirme kurulundan çıkardı.


1982 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın içindeki Değerlendirme Kurulunda bir sandalye ie temsil edilen konaklama sektörü yeni yönetmelikle beraber kurul dışına itildi.

Bu ayında başında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni ‘Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişki Yönetmelik’le birlikte, sektör artık kurulda temsil edilmeyecek. Yeni yönetmeliğe göre, kurulda bulunan hukuk müşaviri de artık yer almayacak.

Eski yönetmelikte‘’Değerlendirme Kurulu; Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Müsteşar Yardımcısının başkanlığında, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü, Kontrolörler Kurulu Başkanı, Birinci Hukuk Müşaviri ile turizm belgeli tesislerin oluşturduğu derneğin ya da birliğin bir temsilcisinden oluşur.’’ şeklindeki 11. madde, yeni yönetmeliğin 12. maddesinde şu şekilde:

‘’Değerlendirme Kurulu, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan Yardımcısının başkanlığında, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı, Kontrolörler Kurulu Başkanı ile Kontrolörler Kurulu Başkan Yardımcısından oluşur.’’



Bu Haber 10.06.2019 - 10:22:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.