Bakanlık, internetten otel satışlarını yakın markaja alacak

Bakanlık, internetten otel satışlarını yakın markaja alacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, internet üzerinden otel rezervasyonu dolandırıcılığı ile ilgili mevzuat değişikliği yapacaklarını söyledi.


Internet üzerinden yapılan rezervasyonlarda her yıl çok sayıda kişinin dolandırıldığı Türkiye’de, konuyla ilgili olarak mevzuat değişikliği yapılacağı ve denetimlerin sıkılaştırılacağı belirtildi.

Türkiye gazetesinden Damla Peker’e konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mağduriyetlerin önüne geçmek için online tanıtım, reklam, rezervasyon ve satışlarda denetimleri artırdıklarını belirtti. Mevzuat değişikliği ile ilgili önümüzdeki dönemde adımlar atılacağını söyleyen Ersoy, bu tür yollara tenezzül edenlerin cezalandırıldığını belirterek “Bakanlığımızdan şikâyet geldiğinde ilk etapta ön inceleme yapılıyor. Gerek görüldüğü takdirde şikâyete konu tesis bakanlığımız kontrolörleri tarafından yerinde denetleniyor. Kusurlu bulunan tesisler hakkında Turizmi Teşvik Kanunu hükümleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanıyor ve sonucundan şikâyetçilere de bilgi veriliyor” dedi.



Bu Haber 14.12.2019 - 09:12:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.