Bakanlık hangi tur operatörlerine destek vermeye hazırlanıyor?

Bakanlık hangi tur operatörlerine destek vermeye hazırlanıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışından turist getiren tur operatörlerine milyonlarca dolar destek vermeye hazırlanıyor.


TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışından turist getiren tur operatörlerine milyonlarca dolar kredi desteği sağlamak amacıyla görüşmeler yürütüyor. Yapılacak toplam desteğin 120 milyon dolar olacağı belirtiliyor. Destek yapılacak şirketlerin, ‘yabancı bayraklı hava yolu şirketi bulunan ve yurt dışından Türkiye’ye yoğun turist getiren Tük tur operatörlerini’ kapsadığı öğrenildi. destek kriterleri göz önüne alındığında, bu desteklerin 4 şirketi kapsadığı görülüyor. Bu şirketler, Anex, Odeon, Pegas ve Corendon olarak ortaya çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e bilgi veren Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, desteklere ilişkin olarak bakanlıkla tur şirketleri arasında görüşmeler yapıldığını doğruladı. Koçkar, desteğin miktarı ile ilgili bilgi vermedi.



Bu Haber 06.04.2020 - 17:45:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Çamyeli 08.04.2020 - 12:30

    Ne güzel !!! Turizm sadece bu 4 acentadanmı oluşuyor ?? Bu destek bu 4 acentanın patronlarını dahada kalkındırmak için hazırlanmış belli !!!

  • hangi tur operatöleri 07.04.2020 - 10:38

    Desteğe ihtiyacı olmayan İç turizm son günlerini yaşıyor , bakın iade bekleyen müşterilerin şikayetleri infial seviyesine gelmiş , haklı müşteri parasını geri bekliyor , acenteler otellerden hava yollarından paralarını alamıyor hatta verdikleri avans çeklerini krediler çekip borçlanıp ödemeye çalışıyor ve bence şöyle bir durum yaklaşıyor , X şirketin Pazar payı diyelim ki %50 olsun , diğer %50 de ytur, ztur,mtur,ntur,htur ,… olsun , şimdi süreç böyle işlerse muhtemelen saydığım şirketlerin bir çoğu ya batacak ya da sermaye gücüne göre artık tasfiye sürecine girerek faaliyetlerini sonlandıracak , sonra muhtemelen x nin Pazar payı ciddi oranda artacak , bu durumdan olumsuz etkilenecekler ; -rekabetin ortadan kalkması nedeniyle otelci, -bir sürü insanın işsiz kalması nedeniyle çalışanlar, -bu kadar şirket ortadan kalkmışken , büyüyerek yoluna devam ve ne kadar kredi kullandığı , nerelerden kullandığı merak edilen x tur

  • TURIZIMCI 06.04.2020 - 07:23

    Merhabalar, sadece anex, odeon, pegas, corendon icinmi bu ???

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.