Bakanlık, Dubai'ye gönderilen THK jeti için inceleme başlattı

Bakanlık, Dubai'ye gönderilen THK jeti için inceleme başlattı

THK'nin önceki yönetimi tarafından Bahreyn merkezli İntraco adlı firmaya kiralandıktan sonra kirası ödenmediği, turizm ve kumar cennetleri arasında mekik dokuduğu belirtilen jetle ilgili soruşturma başlatıldı.


Türk Hava Kurumu'nun yeni yönetimi, eski yönetimin 8 yıllık sürede çeşitli yollarla kurumun içini boşalttığı iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Pilotuyla beraber saati 4.500 dolara kiraland

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollasevioğlu'nun haberine göre THK'nin yeni yönetimi, önceki yönetimle ilgili önemli bir iddiayı daha gündeme getirdi. İddiaya göre THK, Bahreyn merkezli Intraco adlı firmaya 1 yıllığına kiraladığı jet için, 450 saat uçuş garantisi ve saat başına 5 bin 400 dolar üzerinden sözleşme imzaladı. Firma 220 bin dolarlık ön ödemeyi yaparak jeti kiraladı. Fazladan her uçuş için saati 1200 dolardan anlaşma yapıldı.

Pilotu dahil yapılan kira anlaşması ile jeti Dubai’ye götüren firma, lüks uçağı, turizm ve kumar cennetleri arasında mekik dokuyan Arap şeyhlerine kiraladı.

Borç 1 milyon doların üzerine çıktı, THK hiçbir şey yapmadı

Ancak geçen sürede firma THK’ye ödeme yapmadı. Jeti 1 yıl boyunca kiralayan firmanın borcu 1 milyon doların üzerine çıktı. THK yetkilileri ise jeti geri çağırmadığı gibi kiralayan firma ile ilgili adli işlemleri başlatmadı.

THK’de yönetim değişikliğinin ardından gelen yeni yönetim, Bahreyn merkezli İntraco adlı firma ile ilgili dava açtı. Eski yönetimle ilgili de kiralanan jetin parasının takip edilmemesi, uluslararası saygın birçok firma varken jetin vergi cenneti offshore merkezlere kayıtlı bir firmaya kiralanması ve alacak takibi yapılmaması başlıklarında suç duyurusunda bulundu.

Bakanlık inceleme başlattı

Cumhuriyet'in THK'de yaşanan bu usulsüzlükleri gündeme getirmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı iddiaların incelenmesi amacıyla müfettiş görevlendirdi. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, bugün THK binasına giderek yeni yönetimle temas kurdu.



Bu Haber 27.08.2019 - 08:28:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.