Bakanlık, Belek’teki ‘yangın üssü’ arazisini de otel yatırımına açtı

Bakanlık, Belek’teki ‘yangın üssü’ arazisini de otel yatırımına açtı

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde 6 yeni parselin daha otel yatırımına açıldığı, yatırıma çılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu belirtildi.


Toplam 6 parselde imar değişikliği yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Belek’te bulunan 6 parsel araziyi daha otel yatırımına açtığı belirtiliyor. Oda TV’de yayınlanan Yusuf Yavuz imzalı yazıda Antalya Belek sahilinde yapılan imar planı değişikliği ile toplam 6 yeni parselin daha otel yatırımına açıldığı belirtildi. Yazıda, daha önceki planda kamping, günübirlik alan, spor alanı ve orman yangın üssü olarak ayrılan Belek’teki 3 ayrı parsel ‘Günübirlik Tesis Alanı’, ‘Turizm Tesisi Alanı’ olarak belirlenirken, ‘Orman Yangın Üssü’ olan parselin büyük bölümünün de yapılaşmaya açıldığı ifade edildi. Aynı bölgede bulunan Kadriye Mahallesi sahilindeki 3 parsel ise günübirlik kullanım alanı ile golf ve konaklama alanında yapılan imar planı değişikliği ile ‘Günübirlik Tesis Alanı’, ‘Turizm Tesis Alanı’ ve ‘Teknik Altyapı Alanı’ olarak belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın planlama yetkisinde olan alandaki imar planı değişikliği ile 22 kilometre kıyı şeridine sahip olan Serik ilçesinde halkın doğrudan denizden yararlanabileceği yaklaşık 500 metrelik bir alan bırakıldı.

belek5

Belek Turizm Merkezi’nde yapılan imar planı değişikliği ile daha önce Belek ve Kadriye belde belediyelerine tahsis edilerek otellerle çevrili bölgede halkın denizle buluşmasını sağlayan toplam 6 parsel otel inşaatlarına açıldığı kaydedilen yazıda, imar değişikliğinin 145 ada 23, 24 ve 42 parsellerde gerçekleştirildiği belirtildi.

5 katlı 1.200 yataklı oteller yapılacak

Yine aynı bölgede bulunan Kadriye Mahallesi sahilinde 579 Ada, 19, 36 ve 37 parsellerden oluşan 3 parça arazi ise mevcut planda günübirlik kullanım alanı ile golf ve konaklama alanı iken yapılan imar planı değişikliği ile ‘Günübirlik Tesis Alanı’, ‘Turizm Tesis Alanı’ ve ‘Teknik Altyapı Alanı’ olarak ayrıldı. Plan hükümlerine göre Kadriye’deki Turizm Tesis Alanı’nda 5 katlı ve 750 yatak kapasiteli, Belek’te ise 5 katlı ve 1200 yatak kapasiteli oteller inşa edilebilecek. Serik Belediyesi’nin plan değişikliğine ilişkin yaptığı duyuruda, söz konusu alanlarla ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında yapılan değişikliğin Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’nun 16.01.2020 tarih ve 2020/01-01 sayılı kararı doğrultusunda uygun görülerek 28 Ocak’ta onaylandığı kaydedildi. Serik Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nde 9 Şubat’ta askıya çıkarılan plan değişikliği, bir ay süreyle askıda kalacak.

Halkın denize girebildiği son alanlar

İmar planı değişikliği ile beraber halkın denize girebildiği son kıyı alanlarının da otellere açıldığına dikkat çeken Yusuf Yavuz, Bir önceki dönem Serik Belediyesi Meclis Üyeliği yapan Hüseyin Barış Ünal’ın ‘’“Kuş uçuşu 22 Km sahil şeridi olan ilçemizde sahil şeridimiz son düzenleme ile Belek’te 880 metreden 280 metreye, Kadriye sahilinde ise 500 metreden 260 metreye düşürülmüştür. Bölgemizdeki 1000 yataklı orta ölçekli bir otelin bile 200-300 metre sahil şeridi kullandığı düşünülürse vatandaşımızın uğradığı haksızlığın boyutu ortadadır’’ ifadelerine de yazısına ye verdi.

Parsellerden biri Bakan Ersoy’un otelinin yanında

Yusuf Yavuz’un yazıda dikkat çeken bir noktaya daha işaret ediliyor. Buna göre Belek’te yapılaşmaya açılan ve ihaleye beklenen parsellerden biri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu şirket bünyesinde faaliyet gösteren Voyage Belek Golf&Spa tesisinin yanında bulunması dikkat çekiyor.

Belek’te yapılaşmaya açılan ve ihaleye çıkarılması beklenen parsellerin bitişiğinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu şirket bünyesinde faaliyet gösteren bir golf otelinin bulunması dikkat çekiyor.

belek3



Bu Haber 20.02.2020 - 08:29:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • maksim 22.02.2020 - 11:12

    Normal, Belek de ağaç bırakmadılar, yangın üstüne gerek kalmadı. Doğa bir gün hepsinin intikamını alacak.

  • Meyveleri Yemeye Başladılar 20.02.2020 - 10:02

    Ne olmasını bekliyordunuz? Kimse ses çıkartmaz ise ülke gündeminde gazeteler televizyonlar aracılığı ile haber olmaz ise ne olacaktı? Otel çıkmış aradan iki tane üstüne o oteller teşvikte alır 5 kuruş cebinden para çıkmadan otel dikerler oraya! Hak mı bu adaletmi? Komple o alan günübirlik ve kamping ve yangın üssü olarak tek proje ele alınmalıdır ve turizm bakanlıgı katkısı ile projelendirilmelidir Otel ne ya?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.