Bakanlık artık lokantalara belge vermeyecek, peki bu ne anlama geliyor?

Bakanlık artık lokantalara belge vermeyecek, peki bu ne anlama geliyor?
Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklik, içkili restoran açmayı zorlaştırıyor.


TurizmGüncel

Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklikle, bundan sonra restoranların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müstakilen belgelendirilmesini yasaklanıyor.



BAKANLIK ARTIK RESTORANLARA BELGE VERMEYECEK

Yönetmeliğin 26. maddesinde yapılan değişiklile, önceki yönetmelikte 'ikinci sınıf lokantalar müstakilen belgelendirilemez'' şeklinde yer alan ifade tüm lokantaları kapsayacak şekilde genişletildi. Aynı madenin son fıkrasındaki 'kafeterya' ibaresi ise lokanta şeklinde değiştirildi.

Bakanlıktan işletme belgesi alan restoranlar, başka bir izne gerek duymadan restoranlarında içki servisi yapabiliyordu. Yapılan değişiklikle artık bakanlık restoranlara işletme belgesi vermeyecek.

TEK YETKİLİ BELEDİYELER OLDU

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, içkili restoran açma ve çalıştırma izni sadece belediyelerde olacak.

Yapılan değişiklik, daha önce bakanlıktan aldığı işletme belgesiyle restoranında alkol servisi yapanları etkilemiyor. Söz konusu işletmeler, konuyla ilgili olarak bakanlığı belilediği standartlara uyduğu müddetçe mekanını olduğu şekliyle işletecek. Ancak belgesinin iptal edilmesi durumunda yeniden belge almak için ilgili belediyeye müracat edecek. 

TURİZMCİLER ENDİŞELİ

Türkiye'deki belediyelerin çok büyük bir kısmının bu tip mekanlara ruhsat vermediğini belirten turizmciler ise, değişiklikten endişe duyuyor. Turizm sektörü temsilcilerinin, önümüzdeki günlerde konuyu bakanlığın ve hükümetin gündemine getirmesi bekleniyor.


Bu Haber 02.07.2018 - 13:26:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.