Bakanlığın tatil cennetindeki koyu işletmeye açması tartışma yarattı

Bakanlığın tatil cennetindeki koyu işletmeye açması tartışma yarattı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Bozcaada’nın bakir koylarından Sulubahçe Koyu'nu yapılaşmaya açmak istemesi tartışma yarattı. Koyda günübirlik tesislerin yapılması öngörülüyor.


Bakanlığın, Bozcaada’nın bakir koylarından Sulubahçe’yle ilgili duyurduğu ihale ilanına göre günübirlik alanı içerisinde bir adet altı metrekarelik büfe, birer adet erkek/kadın duş, tuvalet, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong alanının yer aldığı, toplam 7 bin 451 metrekarelik alanda günübirlik tesisler yapılarak üç yıl süreyle işletilecek.
 
Diken'de yer alan habere göre, 22 Kasım saat 10.00’da Ankara’da yapılacak ihalenin muhammen bedeli 227 bin 200 lira olarak belirlendi.
 
BEYLİK KOYU'NDAKİ PROJE İPTAL OLMUŞTU

Daha önce Çanakkale-Balıkesir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla adanın bakir koylarında villa ve lüks konut yapılmasının önünü açan bakanlık, adanın başka bir koyu olan Beylik Koyu’nu da ihaleye çıkarmış, ada halkının tepkileri üzerine ihale iptal edilmişti.
 
BAŞKAN YILMAZ: İHALE İPTAL EDİLMELİ

Konuyu Diken’e değerlendiren Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz şunları söyledi:

“Yalnız bu koyla kalmayacak, diğer koyları da aynı tehlike bekliyor. 2 Mayıs 2013’te çıkan yönetmelikle, doğal SİT alanlarında kıyı kenar çizgisiyle kıyı arasında kalan koyların kullanım hakkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildi. Biliyorsunuz Beylik Koyu bu yönetmeliğe bağlı olarak ihale edilmiş ancak ada halkının ve yerel yönetiminin tepkisi sonucu iptal edilmişti. Bu yönetmelik orada durduğu sürece Bozcaada için aynı tehlike devam edecek. Ada halkı ve belediyenin bir fikri olmadan tepeden inme bir şekilde yapılan bir işlem bu. Biz bu ihaleyi ilan.gov.tr’den araştırmalarımızla bulduk. Hiç kimseye haber verilmeden yapılıyor.”
 
Belediye olarak bütün koyların işletmeye açılmadan korunması için meclis kararıyla belediye tahsisi yönünde karar aldıklarını ancak bu kararın bakanlık tarafından görmezden gelindiğini aktaran Yılmaz, “Kararı tekrar bakanlığa göndereceğiz. Sonuç olarak biz bu koyların bakir haliyle kalmasını ve ihale sürecinin durdurulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
 
Bozcaada Forumu’ndan Fırat Tunabay da, söz konusu ihalenin adanın doğal yapısı ve yaşamına katkısı olmadığını belirterek, özel şahıslara koyları işletme hakkı veren ve ada halkını yok sayan ‘tepeden inmeci’ bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.



Bu Haber 14.11.2016 - 13:56:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • bir dost 15.11.2016 - 12:21

    Haberden sonra sinirlendim ve dedim ki kendi kendime ulan her güzelliği mahvediyor bunlar dedim.Sonra haberdeki resim yeterli olmadığı için aklıma google"dan bu bakir koyun güzelliğine bakmak istedim. Ama ne göreyim. Fotolar koyun o kadar bakir ve de güzel olduğunu göstermiyor.Yeşil olarak oldukça bakir doğruya doğru. Fotolar doğru ise koy zaten çoktan tuvaletsiz, kanalizasyonsuz ve yeşilliksiz halk plajı olmuş.Benimde tarafsız biri olarak fotodan gördüğüm bu. Ha siz derseniz ki; sonuçta biz orayı doğal gübre alanı olarakta kullanıyoruz, ona da itirazım olmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.