Bakanlığın ihalesine girecek şirketlere 2.5 milyon dolar ciro şartı

Bakanlığın ihalesine girecek şirketlere 2.5 milyon dolar ciro şartı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın lale figürlü Türkiye logosu ve 'Türkey Home' sloganının değiştirilmesi için harekete geçtiği belirtiliyor. Değişimle ilgili düzenlenecek ihaleye katılacak şirketlere en az 2.5 milyon dolar ciroya sahip olma şartının getirildiği ifade edildi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün yazısına göre, 2019 yılının ocak ayında Berlin'de yapılacak tanıtımla ilgili ihalede Türkiye'nin uzun yıllar kullandığı lale figürlü logo ve 'Turkey Home' sloganı da değişecek.

''Yeni bir tanıtım logosu ve sloganla 'Türkiye' markasını oluşturmak üzere harekete geçen Bakanlık, 2019 yılı için çıktığı yurt dışı reklam ihalesi duyurusunda bu unsura da yer verdi.'' diye yazan Saygı Öztürk, yazasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Şartnameye göre firmalardan, yeni marka stratejisinin geliştirilmesi, marka kimliğinin oluşturulması, televizyon, radyo, yazılı basın, sinema ve açık hava gibi çeşitli mecralara adapte edilebilecek yaratıcı çalışmalarla 4 reklam filmi senaryosu hazırlanması ile 2019 için yurt dışı reklam kampanyasının yürütülmesi isteniyor.

Ayrıca başvuru sahiplerinden, açık hava, yazılı basın, TV, radyo gibi geleneksel mecraların yanı sıra dijital ve yenilikçi alanlarda uygulanabilecek yaratıcı çalışmaları kapsayan “global” bir kampanya geliştirmeleri bekleniyor.

Geliştirilecek Türkiye “marka stratejisi” ve “marka kimliğinin” ülkenin imaj bütünlüğünü sağlayacak ve Türkiye algısını güçlendirecek entegre bir kampanya önerisiyle sunulması gerektiği vurgulandı.

Başvuruda bulunacakların son 2 yıla ait ortalama yıllık cirosunun en az 2,5 milyon dolar olmasının gerektiği belirtildi.



Bu Haber 01.12.2018 - 12:50:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.