Bakanlığa devredilen Galata Kulesi'nde tepki çeken ‘restorasyon’

Bakanlığa devredilen Galata Kulesi'nde tepki çeken ‘restorasyon’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen İstanbul'daki tarihi Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti.

İBB'den alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilen 1500 yıllık Galata Kulesi'nde devam eden restorasyon sırasında duvarların yıkıldığı belirtiliyor. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, büyük tepki çeken görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak 'suç niteliğinde olan' uygulamanın durdurulması için İBB ekiplerinin olay yerine gittiğini duyurdu. İBB Sözcüsü Murat Ongun da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Ahmet Misbh Demircan'dan açıklama

Yıkım görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve Beyoğlu eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, görüntülerin kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi. Yıkılan yerlerin daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler ile bu kullanımların gerektirdiği ofis, mutfak gibi yapının orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümler bölümler olduğunu ileri süren Demircan, hiti kullanılmasını doğru bulmadığını ifade etti.


Bu Haber 12.08.2020 - 16:45:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.